Oğuzlar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muzaffer Yıldırım, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Oğuzlar Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

İl Genel Meclis Üyesi Arif Çamiçi, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının da eşlik ettiği ziyarette Yıldırım, sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladı.

Oğuzlar Devlet Hastanesi Müdürü Nureddin Arslan ve hastane personelini ziyaret eden AK Parti Oğuzlar Belediye Başkan Adayı Muzaffer Yıldırım, sağlık çalışanlarının yoğun çalışma temposunda, zaman ve mekan kavramı olmaksızın insanların sağlığı için gösterdiği çabanın tarifi mümkün olmadığını söyledi.

Yoğun çalışma koşulları altında toplumun sağlığı için çabalayan sağlık çalışanlarının Türkiye'nin farklı köşelerinde zaman zaman yaşadığı şiddet olaylarını üzüntüyle takip ettiklerini kaydeden Yıldırım, “Merkezinde insan olan, insana hizmet olan bir meslekle iştigal eden sağlık çalışanlarımıza toplumun bireyi olan bizler tarafından daha duyarlı davranılması gerektiğine inanıyorum, her türlü şiddeti kınıyorum. Hasta- doktor ilişkisinin temelinde karşılıklı hoşgörü ve anlayış olduğuna inanan biri olarak daha iyi bir sağlık hizmeti alabilmenin ön koşulunun da sağlık çalışanının işindeki memnuniyeti olduğunu düşünüyorum. Kanunî Sultan Süleyman'ın, ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi’ dizelerinde de ifade ettiği gibi toplum nazarında iktidar ne kadar önemli olsa da sıhhatli bir toplum devletin temel dayanağıdır” dedi