Çorum Milletvekili, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı, Ceza ve Tutukevleri İnceleme Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, “Görevini ilkeli, basın ahlak ve kurallarına uygun olarak yürüten, her zaman için milletinin menfaatlerini düşünen bir gazetecinin ülkeye yapacağı katkıyı sözle ifade etmek mümkün değildir” dedi.
Milletvekili Murat Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yıldırım, “Ülke ve kent yönetimiyle milletimiz arasında köprü görevi yapan basınımızın demokrasi ve cumhuriyetimizin gelişmesinde ve kökleşmesinde önemi büyüktür” şeklinde görüş bildirdi. 
Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Basınımız her zaman vatandaşlarımızın gözü ve kulağı, sesi ve kamuoyunun en önemli haber alma organı olmuştur. Görevini ilkeli, basın ahlak ve kurallarına uygun olarak yürüten, her zaman için milletinin menfaatlerini düşünen bir gazetecinin ülkeye yapacağı katkıyı sözle ifade etmek mümkün değildir.
Çorum basınımızın mensupları da her zaman Çorum’un menfaatlerini ön planda tutarak görev yapmaktadır. Ülkemizde gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanların sağlanmasında önemli bir milat olan 10 Ocak 1961’deki 212 sayılı yasanın kabulünün yıl dönümü Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.
Bu vesile ile tüm yerel ve ulusal basının Çorum ayağında aktif görev yapan basın çalışanlarının bu özel gününü kutlar, sevgi ve selamlarımı iletirim.”