Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, başkan olarak göreve geldiği 9 aylık sürede yaptığı icraatlar hakkında bilgiler verdi.

İLÇEMİZE DOĞALGAZIN GELMESİ BÜYÜK BİR HİZMET

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, “Seçim öncesi açıkladığımız projelerimizin başında ilçemizin doğalgazla buluşturulması geliyordu. Ne mutlu ki sözümüzü yerine getirdik. Ve ilçe halkımızı doğalgazın sunduğu yaşamı kolaylaştıran olanaklardan yararlandırdık. Oğuzlar’a doğalgazın gelmesi büyük bir hizmet. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin destekleriyle bu projemiz gerçekleşti” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİM SAHİL YOLUMUZUN TAMAMLANMASI

Bir belediye başkanı olarak başarmayı istediğiniz en büyük proje ve hedefiniz nedir? sorusuna Başkan Yıldım, “"2012'de başlatılan Sahil Yolu Projesi zamanla asma köprü gibi hayali bir projenin peşine düşüldüğü için yapımı yarıda kalmıştır."Oğuzlar İskilip Sahil Yolu Projesi’nin kalan kısmının tamamlanarak girişi olup çıkışı olmayan ilçemizin dışarıya açılmasını sağlayarak ilçemizin diğer ilçelerle hatta illerle bağlantısını kurmak, turizm potansiyelini artırmak en büyük hedefimdir” yanıtını verdi.

Yıldırım, seçim öncesi yapmayı öngördüğü projelerde yer alan susuzlukla mücadele konusunda yeni içme ve sulama suyu alanında çalışmalar yaptıklarını belirterek, İn deresi, Çifte değirmenler, Kızılca Pelit, Kara ağaç deresi ve diğer bölgelerde somut adımlar atarak bu sorunu çözdüklerini kaydetti.

ALTINKOZ TESİSLERİ DÖRT MEVSİM HİZMET VERECEK

Atıl bırakılan Altınkoz Tesisleri’nin yılın her mevsiminde açık kalarak hizmet vermeye başladığını söyleyen Oğuzlar Belediye başkanı Muzaffer Yıldırım, buranın yeniden faaliyete geçirildiğini ifade etti. Yıldırım, kapanan bu tesisle işsiz kalan çalışanların istihdamının sürekliliğini sağladıklarına dikkat çekerek, “ Göreve geldiğimiz ilk güden beri tesisimizde sürekli iyileştirmeler ve sezona yönelik çalışmalar yaptık. Şu anda her mevsim açık olan tesisimize insanımızın aileleri ve sevdikleriyle keyifli zaman geçirebilecekleri ortamı oluşturduk. Önceki dönemde tesis kapanınca işsiz kalan çalışanlarımıza da istihdam sağlamış olduk. Orada yine Hanımeli Pazarı’nın çalışmalarını başlattık” dedi.

HANIMELİ PAZARI BU SENEYE HAZIR OLACAK

Yıldırım, Hanımeli Pazarı’nın çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini bu pazarda sergileyebileceklerdir. Göreve geldiğimizde ilçemizde bir parkımız dahi yoktu. İlk işimiz 100. Yıl Atatürk parkımızın çevre düzenlemesini yapıp, güvenlik tedbirlerini almak oldu. Burada aile çay bahçesi açtık. İnsanların aileleri ile birlikte vakit geçirecekleri bir alan oluşturduk.”

33 METRUK BİNAYI YIKIP, ÇIKAN ODUNLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITTIK

9 ay içerisinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Belediye araçlarımızın park edeceği alan olmadığı için araçlarımız dışarıdaydı. Bunlar için kapalı bir garaj yaptık. İlçede terk edilmiş ve güvenliği tehdit eden 33 metruk binayı yıktık. Güvenli ve nefes alınabilen bir ortam oluşturduk. Yıkılan bu binaların alanlarında ilçemizin trafiğini rahatlatmak adına ücretsiz otopark düzenlemesi yaptık. Yıkılan evlerden çıkan odunları da ihtiyaç sahiplerine teslim ettik.

CEVİZ İLÇEMİZE ALLAH’IN BİR LÜTFU

Beyaz Mikrofon programında ilçesinin ekonomik yapısı hakkında da bilgiler veren başkan Yıldırım, “ İlçemiz göç veren nüfusu ve demografik yapısının ötesinde özellikle gelişmeye açık oluşu ve turizm potansiyeli ile ileriki yıllarda daha farklı bir kimliğe bürünebilecek bir yapıda. Yaylaları, Obruk Barajı ,doğa ve su sporları alanında alternatiflere açık oluşu da Oğuzlar’ın bir başka avantajı. Aynı zamanda ceviz diyarıyız. Tarımda da ön plandayız. Ceviz ilçemize Allah’ın bir vergisi ve lütfu. Ankara’da yapılan cevizlerin tanıtımıyla ilgili bir toplantıda. % 69 yağ oranıyla kalite değeri yüksek olan ceviz bugün Türkiye’ nin neresine giderseniz gidin akla ilk gelen ceviz özelliğine sahip.

‘HERKESİ KUCAKLAYAN BİR GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ’

Programı sonunda belediyecilik alanında hizmet ve projelerini başlıklar halinde özetleyen başkan Yıldırım, “Gönül belediyeciliği ile herkesi kucaklayıp herkese hizmet sunmak, hemşerilerimizin acısında yalarında olmak. İskilip Sahil Yolu Projesi, Hitit Üniversitesi’nin geliştirdiği Oğuz Adası Projesi’nin hayata geçmesini sağlamak. İlçemize Toki’yi kazandırmak, Oğuzların turizm potansiyelini artırmaya yönelik butik otel ve bungalov evler projesini geliştirip bunları hizmete sunmak Millet bahçesi sunmak bizim başlıca projelerimizdir”dedi.

TOKİ OĞUZLAR’A 150 KONUT YAPACAK

“2020 ve sonraki yıllarda yapılacak hizmetlerimizin planlarını hazırladık” diyen Yıldırım, “Proje dosyalarımızın hepsini milletvekillerimize teslim ettik. Sayın vekillerimizde sıcak bakıyor. Her türlü desteği veriyorlar. Sayın vekillerimiz dosya teslim edilmeden bile ellerini çabuk tuttular. Türkiye geneli Cumhurbaşkanımızın imzası ile 100 bin konut projesinde 250 tanesi Çorum’a düştü .100 konutluk Toki Oğuzlar ilçemize 150 konut Toki projemiz de Uğurludağ İlçemize düştü. Şu anda talepler açıldı ve 15 Ocakta talepler sona eriyor. Güneş Enerjisi projemiz hazır. Bunun için ödenekler konusunda milletvekillerimiz görüşüyor. Enerji kaynaklarında tasarruf sağlamak adına geliştirilmiş bir proje” dedi.

.