Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, "Kudüs’ü savunmak, gerçek bağımsızlığı savunmaktır" dedi.

Çorum'un Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ateş, Kudüs'le ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını kabul edilemez buluyor ve kınıyorum.

Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim! Sana ülke diyenin, yüzüne tüküreyim!

Bu karar sadece BM kararları ve uluslararası hukuka değil, Kudüs’ün kadim tarihine de aykırıdır. İsrail’in Kudüs’ü ilhak kararı, bu çerçevede yaptığı tüm işlemler ve uygulamalar hiçbir zaman kabul görmemişse, bu açıklama da aynı şekilde gerek vicdan, gerek hukuk, gerek tarih önünde hükümsüzdür.

Bugün, ilk kıblemiz Harem-i Şerif’in bulunduğu Peygamberler Şehri Kudüs’ün müdafası ve muhafazası sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için de çok önemli bir görev olduğu gibi Başkenti Kudüs olan, egemen ve bağımsız Filistin Devleti de böylece bir zorunluluk haline gelmiştir.

Herkes için barış, ancak Kudüs, Batı Şeria, Gazze’deki İsrail işgali sona erdiğinde ve Filistinliler kendi yurtlarında hür olabildiğinde mümkün olacaktır.

Biz Türk milleti olarak dün olduğu gibi bugün de haklı davalarında Filistin halkının ve Kudüslülerin yanında, bu hukuksuz ve sorumsuzca davranışların ise karşısında olduğumuzu belirtiyoruz.

Trump'ın imzası kanlı bir imzadır."