AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Oğuzlar’da muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Milletvekili Ceritoğlu Kurt, hafta sonu çeşitli görüşmeler yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Oğuzlar ilçesine gitti.

İlk olarak Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Ceritoğlu Kurt, burada kurs öğretmeni Handan Horan’dan açılan giyim kursu çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kursa katılan Oğuzlarlı kadınlarla kısa bir görüşme yapan Ceritoğlu Kurt, kursiyerlerin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Daha sonra Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Levent Tuzcu’dan Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan faaliyetler, çalışmalar ve yeni yapılmaya başlanılan ceviz pekmezi ile ceviz sirkesi hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Ceritoğlu Kurt, cevizle ilgili hiçbir yerde yapılmayan üretim çeşitleri üzerinde çalışma yapılmasını isteyen istedi.

Oğuzlar Cevizi’nin isim patentinin alınmasını isteyen Ceritoğlu Kurt, bu konuda dosya hazırlanıp, gerekli yerlere müracaatların yapıldığı takdirde takipçisi olacağının sözünü verdi.

Oğuzlar İlçesi’ne bağlı köylerin ve merkez mahallelerin sorunları hakkında bilgi sahibi olmak ve muhtarların önerilerini dinlemek için muhtarlarla toplantı yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; AK Parti Oğuzlar İl Genel Meclis Üyesi Arif Çamiçi, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, Kadın Kolları Başkanı Döndü Kıdak, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Karabıyık, Milli Eğitim Müdürü M.Levent Tuzcu, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Milletvekili Ceritoğlu Kurt, muhtarlar ile yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada “Bu toplantıda eksikler ve aksaklıklar ile önceliklerin neler olduğunu belirlemeyi hedefledik, yapılacak tespitlerin ardından değerlendirme ve planlama yapacağız” dedi.

Her fırsatta muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini hatırlatan Ceritoğlu Kurt, bu toplantılarda köy ve mahallelerin acil çözülmesi gereken ihtiyaçlarını masaya yatırmak istediklerini söyledi.

“MUHTARLAR DEVLET İLE MİLLET ARASINDA BİR KÖPRÜDÜR”

Muhtarların devlet ile millet arasında köprü vazifesi gördüğünün altını çizen Ceritoğlu Kurt, bu toplantıda dile getirilecek talepler ve yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda Oğuzlar İlçesinde hizmet ve yatırımların daha kolay bir şekilde hayata geçirileceğini söyledi.

Muhtarların görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Ceritoğlu Kurt, muhtarlardan köylerinin ve mahallelerinin kalkınması için proje hazırlayıp kendilerine ulaştırmalarını istedi.

“GENÇ NÜFUSUN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEMİZ LAZIM”

Köylerden şehirlere gerçekleşen göçü önlemek için muhtarların önerileri ve fikirlerine dinleyen Milletvekili Ceritoğlu Kurt, “ Köylerimizde gençlerimiz büyük şehirlere göç ederek, oralarda kapıcılık yapıyorlar. Köyde ekilecek arazileri olduğu halde şehirlere yapılan bu göçe bir anlam veremiyoruz. Bu göçler ile köylerimizde yaş ortalaması yükseliyor. Bunu önlemenin yollarını arıyoruz. Bunun için sizin fikirlerine ve önerilerine ihtiyacımız var” dedi.

“CEVİZ DAHA ÇOK DEĞERLENDİRİLMELİ”

Ayrıca toplantıda Oğuzlar cevizinden daha fazla çeşit ürün elde edilmesi ve Obruk Barajı’ndan daha fazla nasıl faydalanılması gerektiği konularında fikir alışverişi yapıldı.

Muhtarlar genel olarak köylerindeki içme suyu sıkıntılarının giderilmesi ve tarım arazilerini sulamak için gölet yapılmasını istediler.

“MAHALLE VE KÖYLERDE KİLİT TAŞI PROBLEMİ YOK”

Devletin kilit taşı çalışmalarından son derece memnun olduklarını dile getiren muhtarlar, kilit taşsız köy ve mahallelerin kalmadığını kaydettiler.

Muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Milletvekili Ceritoğlu Kurt, muhtarların hizmet taleplerinin en kısa zamanda karşılanacağının sözünü verdi.

İLK KADIN MUHTARA BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Milletvekili Ceritoğlu Kurt, programlar sonunda Oğuzlar İlçesi’nin ilk kadın Muhtarı Hamide Semerci’ye kısa bir süre önce kaybettiği annesi Hanife Semerci için taziye ziyaretinde bulundu.