Çorum’un Oğuzlar Belediyesi tarafından bu yıl 15.si düzenlenen Geleneksel Ceviz Festivali büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Festivalin açılış programına Çorum Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Oğuzlar Kaymakamı Tayfun Deli, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Çorum eski Milletvekilleri Adnan Türkoğlu ve Ali Haydar Şahin, eski Çorum Valileri Hüseyin Poroy ve Mustafa Yıldırım, ilçe belediye başkanları, bürokratlar siyasi parti temsilcileri ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda güreş sever katıldı.

Katılım ve coşkunun bir hayli yoğun olduğu Ceviz Festivali, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Mehter eşliğinde kortej yürüyüşünün yapıldığı festivalde akşam saatlerinde ise müzik eğlence programı düzenlendi. Festival kapsamında Pazaryeri Meydanı’nda çok sayıda pehlivanın katılımı ile Karakucak güreşleri düzenlendi. 

Güreş ağalık ihalesini Oğuzlarlı iş adamı Mustafa Ayan kazandı. Güreşler sonunda Başpehlivan Rıza Yıldırım, ikinci Ali Gürbüz oldu. 

Festival dolayısıyla ceviz, cevizli tatlılar, börek/çörek yarışması düzenlendi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

En iyi ceviz yarışmasında Osman Yalçın birinci, Ahmet Adıgüzel ikinci, Hacer Maden ise üçüncü oldu. 

En iyi cevizli tatlı yarışmasında Fatma Şahin birinci, Hamide Semerci ikinci, Gökhan Kabalak üçüncü olurken,  En iyi cevizli çörek/börek yarışmasında ise Bircan Tulu birinci, Fatma Şahin ikinci Hamide Semerci ise üçüncü oldu.

Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, festivalin açılışında yaptığı konuşmada birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı. 

Cumhuriyet Meydanını dolduran ilçe halkı Aşık Abbas Balcı, Nergis Ay ve Ankaralı Hadise’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle doyasıya eğlenip adeta müzik ziyafeti yaşadılar.