Çorum’un Oğuzlar ilçesinde 6-7 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Geleneksel Ceviz Festivali’yle ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Festivalle ilgili açıklamada bulunan Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Oğuzlar Belediyesi olarak düzenledikleri 15. Geleneksel Ceviz Festivali’nin 6 Ekim 2017 Cuma günü başlayacağını açıkladı.

Festival kapsamında 6 Ekim Cuma günü Saat 14.00’de Atatürk Anıtına çelenk sunulacağını ifade eden Orhan Ateş, çelenk sunma töreninin andından mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanına inileceğini ve burada katılımcılara aşure ikramında bulunulacağını ifade etti.

Başkan Ateş, aynı gün saat 19.00’da ise Ankaralı Hadise, Aşık Abbas Balcı, Nergis Ay ve Deneyimli sunucu Bülent Özkömürcü’nün katılımları ile Cumhuriyet Meydanında; Birlik ve Beraberlik Konseri düzenleneceğini vurguladı.

7 Ekim Cumartesi günü ise saat 09:00’da Pazar Meydanında çok sayıda pehlivanın katılacağı Karakucak Güreş müsabakaları yapılacağını kaydeden Başkan Ateş, “sevgi, merhamet ve ceviz diyarı ilçemize tüm halkımız davetlidir” şeklinde açıklamada bulundu.