Geleneksel Oğuzlar 14. Altın Koz Kültür Sanat Etkinlikleri Doğa ve Su Sporları Festivali, 27 – 29 Eylül 2013 tarihleri arasında kutlanacak.
Ceviziyle ün yapmış bir ilçe olan Oğuzlar’da yıllardır kutlanan Ceviz Festivali etkinlikleri, bu sene geniş kapsamlı olarak kutlanacak.
Oğuzlar Kaymakamı Hakan Engin ve Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık’ın verdiği bilgiye göre; 14. Altın Koz Kültür Sanat Etkinlikleri Doğa ve Su Sporları Festivali, 27 Eylül Cuma günü başlayıp 29 Eylül’e kadar sürecek.
Festivalin açılışı 27 Eylül Cuma günü (yarın) saat 14.00’de gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve festival ateşinin yakılması ile başlayacak etkinlikler, festival yürüyüşü ve protokol konuşmaları ile devam edecek. Açılış töreninde ceviz ve ceviz ürünleri yarışması düzenlenecek, dereceye girenler ödüllendirilecek.
27 Eylül Cuma günü ayrıca saat 19.00’da Belediye Hizmet Binası Konferans Salonu’nda “Süt Sığırcılığı ve Yeni Gelişmeler” konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansa konuşmacı olarak EGEVET Genel Müdürü Veteriner Hekim Tahir Selçuk Yavuz katılacak.
29 Eylül Cumartesi günü de Pazaryeri Meydanı’nda geleneksel karakucak güreşleri yapılacak.
29 Eylül Pazar günü ise Obruk Barajı Oğuzlar Belediyesi Altın Koz Sosyal Tesisleri’nde Flyboard Türkiye Şampiyonası ve Su Sporları Etkinlikleri düzenlenecek.
Etkinlik sırasında “Avrupa Balkan Jetski Şampiyonu Ali Komşusu ve Asya Şampiyonu Oraphan Teerapatphanich Exteme Show” yapılacak.
Festival etkinliklerinin son günü olan Pazar günü Parasailing (paraşüt), banana, flyfish etkinliği, jetski yarışları, su kayağı, newboard gösterisi ve yarışı, jetski zaman yarışı ve flyboard show, flyboard yarışları, jetski şampiyonası, K38 Jetski Kurtarma Rescue Birimi, Can Kurtarma Eğitim ve Gösterisi yapılacak. Daha sonra ise madalya töreni gerçekleştirilecek.