15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Oğuzlar Kaymakamlığı ve Oğuzlar Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen 15 Temmuz programına 7'den 70'e tüm Oğuzlarlılar katıldı.
Milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenen Oğuzlar 'da Belediye tarafından Oğuzlar esnafına bayrak hediye edilerek tüm işyerleri ayyıldızlı bayrağımızla donandı.
Kaymakamlık önünden Cumhuriyet Meydanına yapılan Birlik ve Beraberlik yürüyüşünün adından Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen mitingte Oğuzlar Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım'ın konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Oğuzlar Belediyesi tarafından gelenlere çay ve çorba ikramında bulunuldu.

Birlik ve beraberliğin yarattığı coşkuyla Oğuzlar halkının kenetlendiği mitingte Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım; "Halkın milli birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği mücadelenin hiçbir hain girişime izin vermeyişinin 3. yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor gazilerimize saygılarımı sunuyorum.Ülkemizin milli birliğine, bölünmez bütünlüğüne pranga vurmaya kalkışan terör örgütlerinin 15 Temmuz 2016 gecesi caddeleri, sokakları kan gölüne döndürmeye çalışmalarını, Milli iradenin temsilcisi olan TBMM 'ye saldırmalarını, halkın silahını halka doğrultup onları şehit edişini unutmadık, unutmayacağız." dedi.