Çorum’da açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı devam ediyor.
Fuarda birçok tarım ürünü, gıda maddesi ile tarım alet ve edevatları, araçlar çiftçiye tanıtılırken, en büyük ilgiyi de ceviz stantları görüyor.
Fuarda stant açan Dodurga Ceviz Üreticileri Birliği Başkanı Ali Yarbaşı, Dodurga Emirali Cevizi hakkında üreticileri ve ilgilileri bilgilendiriyor. 
Çorum Patates Üreticileri Birliği Başkanı Davut Subaşı da ceviz standını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 
Sertifikalı, kontrollü fidan ve ceviz üretimi yaptıklarını, organik Emirali cevizi ve ceviz yan ürünleri ürettiklerini ifade eden Ali Yarbaşı, Emirali cevizinin özellikleri hakkında bilgi verdi. Yuvarlak, iç oranı yüzde 54 olan cevizin ilkbahar geç donlarına dayanıklı olduğunu, çiçeklenme döneminin Mayıs’ın son haftası olduğunu ve kendi kendini döllediğini söyleyen Yarbaşı, “tepe ve yan dallarda meyve verir. 300-1200 rakımları arasında yetişir. Beş göz çeşidine sahiptir. Kendine has aroması vardır, ikiz meyve verir, salkım oluşturur” diye konuştu.
 
Birlik tarafından düzenlenen ceviz yarışmasının ödüllerinin bugün düzenlenecek törenle dağıtılacağını bildiren Yarbaşı, tüm ilgilileri ve üreticileri Emirali cevizini tanımaya davet etti.