İnternet medyasının sıkı bir takipçisi olarak, haber sitelerinde gezinirken www.ensonhaber.com adlı haber sitesinde okuduğum bir haber dikkatimi çekti. Habere göre; Kütahya'nın Simav İlçesi'nde görevli bir polis memuru, bir başka bayan polis memuru meslektaşına polis telsizinden "benimle evlenir misin merkez" şeklinde evlenme teklifinde bulunur. Anonsa karşılık olarak da bayan polis memuru ''Anlaşıldı, kabul ediyorum'' cevabını verir. Haberin bir köşesine de çiftin mütevazı bir fotoğrafı konulmuştur. Sürekli can sıkıcı haberleri okumaktan sıkıldığım şu günlerde böyle bir haberi okuyunca yüzümde tatlı bir tebessüm oluştu. Çifti tanımam ama içimden Allah mutluluğunuzu bozmasın diye dua etmek geldi. 
Sosyal ve psikolojik açıdan toplumun habere olan tepkileri değerlendirmek amacıyla genellikle o haberin altındaki yorumları da okurum. Bu haberde de aynısını yaptım ve yorumlara şöyle bir göz gezdirdim. Çoğu olumlu güzel yorumların dışında, abuk-sabuk, saçma sapan yorumların da olduğunu gördüm. Kimisi bu olayı takdir etmiş kimisi de eleştirmiş. Hepsine eyvallah… Ama özellikle bir yorum çok dikkatimi çekti. Yorum harfi harfine aynen şu şekilde yapılmış “3000 TL+ 3000 Tl allah bereket versin.” Kolay kolay sinirlenmem ama bu yoruma hakikaten çok canım sıkıldı. Her türlü yoruma ve eleştiriye saygı duyarım ama konuya sadece 3000+3000 TL felsefesi ile yaklaşabilen bir zihniyete inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Yahu her şey para mıdır? Bir insan nasıl bu kadar basit düşünebilir bunu aklım almıyor. Benim bildiğim ve toplumun bana öğrettiği kadarıyla, evlenen bir çifte söylenecek tek cümle vardır o da “ALLAH mutluluğunuz bozmasın” şeklindedir. 3000+3000 hesabını yapan mantalitedeki insanlar bu topluma nasıl faydalı olabilir. Sevinç ve mutluluk parayla ölçülüp değerlendirilebilir mi???
Mutluluğun parasal değeri yoktur. Satın alınmaz, ödünç verilmez, dilenilmez, çalınmaz ama verilmedikçe hiç alınmaz. Saygılarımla…