AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, yaptığı bir hatayı başka bir hata ile örtbas etmeye çalıştı. 
Bekiroğlu'nun bu uygulaması, 21, 22 ve 23. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım'a 'büyük bir saygısızlık' olarak değerlendirildi.

VEKİLLERİN BİLGİSİ DIŞINDA ANKARA ÇIKARMASI
Edinilen bilgiye göre; AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ile 14 ilçe başkanının tamamı 30 Mayıs Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi ile TBMM'ye bir çıkarma yaptı. Bekiroğlu ve beraberindeki heyet, Binali Yıldırım'ın başbakanlığında kurulan 65. hükümette görev yapan teşkilat yöneticilerine hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.
Ziyaretlere; AK Parti eski Çorum Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım da katıldı.
Bu çerçevede; Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Tanıtım ve Medya Başkanı Cevdet Yılmaz, Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Ekonomi İşleri Başkanı Şaban Dişli, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Mali, İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, İnsan Hakları Başkanı Yasin Aktay, Bölge Koordinatörü Hacı Turan ile Çorum İl Koordinatörü Recep Yıldırım tek tek ziyaret edilerek "hayırlı olsun" temennileri iletildi.
Ziyaretlerin tüm aşamaları gerek "Adalet Kalkınma Corum" adlı resmi facebook sayfasından, gerekse, Rumi Bekiroğlu, Yaşar Anaç, Ünal Yıldırım ile ilçe başkanlarının kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşılarak kamuoyunun bilgisine sunuldu.

USLU, BUNA ÇOK KIZDI
Ankara'ya böyle bir çıkarma yapıldığını, parti genel merkezinin ziyaret edildiğini sosyal medyadan öğrenen AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise bu duruma oldukça sinirlendiği öğrenildi.
Bu arada Bekiroğlu ve beraberindeki heyet, TBMM binasına geçerek Çorum Milletvekillerini ziyaret etmek istedi.
İlk ziyareti Uslu'ya düzenlemeyi planlayan Bekiroğlu, telefonla randevu almak istediğinde ulaşamadı. 
Bekiroğlu ve beraberindekiler bunun üzerine Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile görüştü. 
Ceylan, heyeti kabul ederek bir süre sohbet ettikten sonra, Uslu ile görüşmek için kendisinden destek isteyen heyeti Uslu'nun makamına götürdü. Milletvekili Uslu ise kendisini ziyaret eden Çorum heyetine sitem ederek, "Bu ilin milletvekilleri yok mu ki sizler kendi başınıza Ankara'ya gelip parti yetkililerini ziyaret ediyorsunuz. Haber verseniz de sizlere yardımcı olsak, önderlik etsek fena mı olur. Neden bu ziyaretlerden bizim haberimiz olmuyor" ifadesini kullandı.
Çorum heyeti, Uslu'nun makamında yapılan görüşmenin ardından ise hep birlikte yemek yenildi.

O FOTOĞRAFLAR SOSYAL MEDYADAN NEDEN KALDIRILDI?
Uslu'nun sitem dolu konuşmalarının ardından gerek "Adalet Kalkınma Corum" adlı resmi facebook sayfasından, gerekse diğer tüm sosyal medya hesaplarından daha önce paylaşılan ziyaret fotoğrafları ve yorumlar tamamen kaldırıldı.
Fotoğrafların sosyal medyadan kaldırılması ise AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan, 3 dönem boyunca Çorum milletvekilliği yapmış, daha sonra Teşkilat Başkan Yardımcısı gibi önemli bir göreve getirilmiş, tüm teşkilat mensuplarının "hocası" Murat Yıldırım'a "haksızlık", "saygısızlık" olarak yorumlandı. 
Öte yandan İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’nun ziyaret fotoğraflarını "Adalet Kalkınma Corum" adlı facebook sayfasından kaldırttıktan sonra hızını alamayarak ilçe başkanlarını da tek tek arayarak sayfalarından fotoğrafların kaldırılmasını sağladığı öğrenildi. İlçe başkanlarının ise bu olaya tepkisiz kalmaları gözlerden kaçmadı.