İdarecilik atamalarının duyuruları birer birer açıklandığında, yöneticilik başvurularında ve göreve başlamayla  ilgili yeni arkadaşlarımızın sıkıntılar yaşayabileceğine değinmiştim.
Bu konuda yapmış olduğum yorumlarım hiçbir zaman görev yaptığım il ve ilçeyle sınırlı değildi. Yorumumu beni tanıyanların  hepsi öznel değerlendirme yaptığıma saplantı derecesinde inandılar. ( Kendi derdimi anlatmış gibi düşündüler)
Yönetici sonuçları  açıklandığında birçok arkadaşımız kazandım diyerek çalışmalarının karşılığını görmenin  mutluluğunu yaşıyor. Sevinmekte son derece haklıdırlar.
Lakin unuttukları mevzuu var.atama dönemi açılınca ve devamında göreve başlama esnasında yaşayacaklarını bilse hiç sevinmezlerdi.
Çevresinde ki sevenleri tebrik ederek kutlarlar. Hatta kimi akrabaları tebrik etmekle kalmıyor bizimde çevremizden idareci çıkarmış diye mutlu olurlar. Tabiidir sevinçler , mutluluklar tebrikleşmeler.
Kim olsa aynısını yapardı/ yaparlardı. Fakat okullardaki bazı kişilerin tahriklerini, yeni müdür yardımcısı kardeşlerimizin başlarına örülecek  çoraplardan  haberi yok olduğundandır,kazanmanın keyfini sürmek.
 Başına gelecekleri bilse asla sevinmezdi.  Hatta imtihanı niçin kazandım diye çok pişman olur ama iş işten geçmiştir.
Tecrübeli meslektaşlarıyla sohbet etseydi sınavı kazanmak demek, yüksek puan almak idareci olmak demek olmadığını bilir ve de  hiçte gülümsemezlerdi. Memurlar neti ziyaret etmenizi önerirsem ne kadar haklı olduğumuzu ispatlamış olduğuma şahit olursunuz.( forum-eğitim ve öğretim- yönetici ataması)
Türkiye’deki yönetici atamaları dönemindeki ağlayan insanların gözyaşları, adresi belli temiz dilekçelerin ahını duysaydı varlıklar bunları yapanların  kalplerinde zerrece merhamet olmayanlar diye de tanıklık edeceklerinden kimsenin şüphesi yoktur.
Çalışan öğretmenlerin terlerinin üzerinde oturanların haline acımaktan başka yapacak gücümüz yok. İnsafı kuruyan kişilerin okumuş olmaları insana daha da acı veriyor.
Memurlar nette arkadaşlarımız “müdür yardımcısı olarak atandım istifa etmek istiyorum, önerisi olan var mı?”
“Müdür yardımcısı olarak atanıp ta istifa edersem süreç nedir diye sorma zorunda bırakılan insan yetiştirecek büyüklerimize hatırlatmak gerekiyor. ” Yeni yönetici kardeşlerimizin şevkini kıranların ilk günlerini düşünmelerini önersem ne derler acaba? O kadar çalışmış ,kazanmış hak eden öğretmen arkadaşlarımıza yapılanlara dur denmelidir.
Forumdaki yeni yöneticilerin karşılaştıkları hakikatlere kimileri ”gülüyordur” kimisi olur mu böyle diye söyleyene kızıyorlardır ancak başlarına veya yakınlarına haksızlık uğrarsa o zaman güldüklerine pişman olurlar.
Başka türlü istifayı düşünen müdür yardımcılarını kimseler anlayamaz.Acı çekmeyi hak etmeyen bu kadar müdür yardımcılarının halini en iyi Allah biliyor. Onun bilmesi de insanı rahatlatıyor.
Yakınlık gösteren insanlar yapılanları  bilse bile , dertlere çare olabilecekken,  akıl vermeleri de kendi ayıplarıdır. Çaresizlerin çaresi olacak Allah var.
Bir yönetici adayı da aynen yazdığı “ atanmış olduğum okulu aradım ,o kadar soğuk cevaplar verdiler ki tüm idarecilik  idealim bitti gibi oldu diyor” ne kadar hassas insanlar ki telefondan bile anlam çıkartıyorlar diye müdür yardımcısı arkadaşımızı kınayanlar olabilir.
Nezaket kurallarında telefon konuşmaları bahsini okuyanlar hatırlayacaklardır. Sizi arayanlarla önce selamlaşın ve de canlı konuşun ,sizi görmese de sizin ses renginizden kendisine karşı olan tutumunuzu telefondaki konuşmanız muhatabınıza kendisi hakkında ki tutumunuzu ele verir der.
Günlük hayatta herkes telefonda konuşur. Kimisi isteksiz cevap verir.Telefon konuşmasında ki kişinin konuşma üslubundan tavrını hepimiz anlarız.
Okullarımızdaki öğretmenler arasında kimini zemmedip, kimini de arşı alaya çıkaranların durumunu görüyoruz. Anayasal hakkı olan insanların görev de yükselme hakkını yıldırarak, karalayarak, yapamaz dedikodusuyla engel olmak ne hakkına girer?
Yönetici atamalarında ki yapılanların her yerde aynı olmasının gösterdiği gerçek, her yerdeki insanların yaradılışlarının , kişiliklerinin göstergeleri olduğunu bir kez daha yakinen tanık olmuş oluyoruz.
İçimden yazılanların doğru olmasını hiç istemiyordum. Kimseler mağdur edilmesin diye de dileyerek yazmıştım. İnsanların alacak oldukları ek derslere engel olunmuş oluyor. İki sene sonra görev de yükselme sınavının üst kademesine başvurusunu engellemiş olunuyor.
İlk günlerde memurların her derdini döktüğü forumların ciddiye alınması gerekmektedir. Nerde yapıldığı çok önemli değil. Fakat ülkemizin gerçeklerinden de haberdar olmalıyız. İnsan yetiştirmeliyiz deriz.
Elimize geçen fırsatları teperiz. Memurlar bizde yönetici de bulunması gereken mutlak şartlardan biri de” yönetici olarak astınıza yardımcı olunuz. İlk gün iyi davranın.    “
Emekli olduğunuzda veya görevde yükseldiğinizde eserim diyeceğiniz yönetici kademesine lider yetiştirmelisiniz diye yazıyor.”
Yeni atanan müdür yardımcılarımızın forumlarda dile getirdikleri hakkında düşüncelerimizin doğru çıkarak, istifa süreci hakkında ki soruları okumamış olsaydık.
Kendimiz kadar karşımızdakini düşünmüyorsak, o zaman pulsuz dilekçeyle yaratıcısına insanlar tazarruda bulunurlar. Haksızlığa uğrayanların duaları mutlaka kabul edilir kuralından istifaya sürükleyenlerden hiç birisinin çok önemli olan kuralı hiç biri bilmiyor mu acaba?”