Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ilimiz Mecitözü ilçesini ziyaret etti.

Vali Çiftçi, ilçe ziyaretlerine dün de Mecitözü ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde Osmancık, Sungurlu, İskilip, Bayat ve Uğurludağ’ı ziyaret ederek yapılan çalışmaları, sorunları, talepleri yerinde inceleyen Vali Mustafa Çiftçi, beraberinde İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Abdurrahman Başbuğ, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Sarı, İŞKUR Müdürü Ali Şahan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, İl Müftü Vekili Adem Aygül ve diğer yetkililerle birlikte Mecitözü’ne gitti.

İlk olarak Mecitözü Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Mustafa Çiftçi burada Kaymakam İlyas Öztürk, İlçe Belediye Başkanı Ünal Yavuz, ilçe idare şube başkanları tarafından karşılandı. Vali Çiftçi burada Kaymakam Öztürk’ten ilçenin durumu ile ilgili brifing aldı. Mecitözü Kaymakamlığı’nın ardından Mecitözü Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Çiftçi burada da Belediye Başkanı Ünal Yavuz ile bir süre görüşerek yapılan çalışmaları ve karşılaşılan sorunları dinledi.

MUHTARLARLA BULUŞTU

Mecitözü Belediyesi’nin ardından Yatılı Bölge Okulu Toplantı Salonu’nda mahalle ve köy muhtarlarıyla buluşan Vali Çiftçi, ilimizde göreve başlayalı iki ayı geçtiğini, fırsat buldukça ilçeleri ziyaret ettiğini ve bu kapsamda geldiği Mecitözü’nde de bazı ziyaretlerde bulunarak sorunları yerinde görmek istediğini ifade etti.

Toplantıda muhtarların mahalle ve köyleriyle ilgili sorunlarını dinleyen Vali Mustafa Çiftçi, talep ve istekler konusunda beraberinde gelen daire amirlerini talimatlandırdı.

Vali Çiftçi daha sonra Öğretmenevi’ndeki öğle yemeğinin ardından Halk Eğitim Merkezi ile Mecitözü Kaymakamlığı Kültürevi ve Kent Müzesi’ni de ziyaret etti. Burada HEM Müdürü Erol Ateş’ten yapılan çalışmaları dinleyen ve düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerle görüşerek yaptıkları eserleri inceleyen Vali Çiftçi, daha sonra inşaatı tamamlanmak üzere olan Toplum Sağlığı Merkezi’ni de inceledi. Vali Çiftçi’ye kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin pazarlanması konusunda da destek beklendiği talebi iletildi.

Mecitözü Figani Köyü’nde bulunan tarihi Beke Kaplıcaları’nı inceleyen Vali Çiftçi, daha sonra ilçenin Cemikebir Mahallesi’nde kurulu bulunan ve yaklaşık 2 bin - 2 bin 500 evin bir yıllık enerji tüketimi kadar üretim yapılan Biokütle Enerji Santrali’ni de ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindeki heyet Çorum’a dönüşleri sırasında ise yol üzerinde bulunan ve 14. Asırda yapılan Elvançelebi Türbesi’ni de ziyaret etti.