2009 yerel seçimde Mecitözü Belediye Başkanlığını kıl payı kaçıran Nihat Özarslan, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimde yine aday adayı oldu.

Eski Çorum Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, Mecitözü Belediyesi’ne AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

Başvuru dosyasını AK Parti Çorum İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Serdar Gökkaya’ya teslim eden Nihat Özarslan, aday gösterildiği takdirde Mecitözü’nde bir ilki yaşatacağını ifade ederek, “Mecitözü İlçemizde halkımızın gönlünde güzel bir yer edindiğime inancım tamdır” dedi.

2009 yerel seçimde bir oyla Mecitözü Belediye Başkanlığını kıl payı kaçırdığını belirten Nihat Özarslan, açıklamasının devamında şunları dile getirdi;

“Güzel Mecitözü‘müzün Bayındır Köyünde doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Devlet memuru olarak ülkeme hizmet ettim. Kırk yıllık Kamu Hizmetimin son 28 yılında Çorum Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü olarak görev yaptım. Görevim gereği; gerek Belediyeler, gerekse İl Özel İdaresi ve Köylerle ilgili iş ve işlemlerde deneyim ve bilgi sahibiyim.

Bu deneyimimi doğduğum ve büyüdüğüm yer olan Mecitözü İlçesinde hayata geçirmek üzere, 2009 Mart ayında yapılan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Belediye Başkanlığına AK Partimizden aday adayı oldum, Mecitözü İlçemizde 7 aday içerisinden AK Parti Genel Merkezimizin takdirleri ile Belediye Başkanlığına aday gösterilerek seçimlere katıldım ve bu seçimde kılpayı farkla (1 oyla) seçimi kaybettim.

Bugüne kadar hemşehrilerimden hiç bir zaman uzak durmadım, düğünde, cenazelerde vatandaşımızla hep iç içe oldum. Mecitözü İlçemizde halkımızın gönlünde güzel bir yer edindiğime inancım tamdır.

İnancımla çıktığım bu zor ve meşakatli yolda aday gösterildiğim takdirde AK Partimize Mecitözü İlçemizde Belediye Başkanlığını kazandırarak bir ilki yaşatacağıma canı gönülden inanıyorum.”