Mecitözülüler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Tepe, temel amaçlarının ilçeyi geleceğe hazırlamak, Mecitözülülerin sesini duyurmak ve ilçenin makus talihini değiştirmek olduğunu söyledi.
Bir süre önce Çorum'un Mecitözü İlçesi'nde kurulan Mecitözülüler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor.
Dernek Başkanı Kemal Tepe, Türkiye genelinde çeşitli yerlerde bulunan Mecitözülüleri ve köylüleri bir şemsiye altında toplamak, sosyal dayanışmayı, birlik ve beraberliği, kardeşliği pekiştirmek için yola çıktıklarını belirterek, siyaset, etnik köken, din, dil, renk ayrımı yapmadan tüm insanları bir araya getirmek istediklerini söyledi.
Her fırsatta köylerde düzenlenen etkinliklere, sosyal faaliyetlere katıldıklarını, kurdukları internet sitesi ile derneğin ve köylerin tanıtımını yaptıklarını anlatan Kemal Tepe, temel amaçlarının ilçeyi geleceğe hazırlamak, Mecitözülülerin sesini duyurmak ve ilçenin makus talihini değiştirmek olduğunu kaydetti. Bu noktada gerek siyasilerle, gerek bürokratlarla, kamu kurum ve kuruluşları ile sürekli görüşmeler yaparak ilçenin sorunlarını, beklentilerini, taleplerini gündeme getireceklerini, sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Tepe, önümüzdeki aylarda ise bir lokal açmayı planladıklarını bildirdi.
Yaptıkları bazı etkinlikler ve çalışmalardan da bahseden Kemal Tepe, "ilçe halkımıza, köylülerimize çam fidanları dağıttık. Siyasilerle ve ilçemiz mülki amirleri ile görüşmeler yaptık. Mecitözü Ulu Camii'nde şehit ve gazilerimizin, geçmişlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okuttuk" dedi.
Dernek Başkanı Kemal Tepe, bütçe imkanları dahilinde ilçeyi geliştirmek, sorunları çözmek, çevreyi ve doğayı güzelleştirmek, birlik ve beraberliği sağlamak adına ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı.