Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mecitözü’nde üreticiler ile toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse ve Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Metin Ayvaz katıldı.

Mecitözü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı da konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, üreticilerin görüş, öneri ve şikâyetlerini dinleyerek, hayvancılık başta olmak üzere çeşitli konularda üreticilere bilgi verdi.

Özellikle hayvancılığın geliştirilmesine yönelik yürütülen projeler hakkında konuşan Sarı, hayvancılığın geliştirilmesi için slaj paketleme ünitesinin kurulduğunu ve geçtiğimiz yıl üreticilerin hizmetine sunulduğunu dile getirerek, “Şimdi yem bitkisi üretiminin arttırılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bu üretilen ürünleri üreticilerimiz kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri gibi damızlık birliğiyle sözleşme yaparak damızlık birliğine de satabilecekler. Bunun yanı sıra ot slaj makine alımı için de çalışmalarımız devam ediyor, bu makineleri de aldığımız zaman üreticilerimiz birinci ürün ot, fiğ gibi yem bitkilerini hasat ettikten sonra ekim sezonu geçirilmeden 2. Ürün mısır, ayçiçeği ve şeker pancarı gibi ürünler yetiştirebilecekler” dedi.

Hayvancılık konusunda Mecitözü ilçesinin yüksek potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Sarı, “Mecitözü’nde sulamaya açılan alanlarda 2. Ürün almaya başlayarak ilçenin kaba yem ihtiyacını ilçeden karşılayıp diğer ilçelere ve illere kaba yem gönderir hale gelmeyi istiyoruz. Amacımız üreticimiz kazansın, ülkemiz kazansın” diyerek katılan üreticilere teşekkürlerini iletti.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise birim alandan daha kaliteli ve daha fazla ürün almak için sertifikalı tohum kullanımının önemine değindi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya da kaliteli süt için hastalıktan ari işletmelerin artması gerektiğine vurgu yaparak, tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir süt tüketmeleri için hastalıktan ariliğin önemli olduğunu söyledi.

Son olarak konuşan Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse ise üreticilerin refah seviyelerini arttırmak için girdi maliyetlerini düşürecek çalışmalar yürüttüklerini ve İl Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmaya devam edecekleri söyledi.