AK Parti Çorum Milletvekili, yeni dönem Milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, Çorum – Cemilbey – Ortaköy ve Çorum-Merzifon yolu Mecitözü ayrımı - Mecitözü - Amasya ve Turhal ayrımı yollarında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Ceylan, bugün Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve daire müdürleri ile birlikte Çorum’a yapılan yol çalışmalarını inceledi.

ÇORUM - AMASYA VE TOKAT’I BİR BİRİNE BAĞLIYORUZ

Protokol üyeleri ilk olarak Çorum-Merzifon yolu Mecitözü ayrımı - Mecitözü - Amasya ve Turhal ayrımı arasındaki yaklaşık 61,84 km'lik bölünmüş yolu ziyaret etti.

Yol çalışmaları hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Üçkan Arslan, yolun ihale bedelinin yaklaşık 248 milyon olduğunu ifade ederek, proje bedelinin ise 400 milyon olduğunu söyledi.

Yolun 2020 yılının sonun bitirilmesinin planlandığını kaydeden Arslan, “Proje bünyesinde 17 adet hemzemin kavşak, 3 adet faklı seviyeli kavşak ve toplam uzunluğu 181,10 m olan 5 adet çift köprü bulunmaktadır. 2017 yılında 20.10 km’lik kesimde toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar yapıldı. Bu yıl ise 6 km’lik alanda BSK seviyesinde yol çalışması yapmaktır. Ama biz bu rakamı 12 km’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

İncelemeler esnasında konuşan Milletvekili Ceylan ise bu çalışma ile Çorum-Amasya-Tokat arasına yeni bir yol güzergâhı yapıldığını kaydederek, “Bu yol, Osmancık ve Sungurlu ilçelerimiz gibi Mecitözü’nün de kalkınmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Çorum’da güzel gelişmelerin yaşandığını kaydeden Vali Necmeddin Kılıç ise “Yol medeniyettir, zenginliktir. Yol demek her şey demektir. Çorum’uz da suyla ilgili her hangi bir sorunumuz da kalmadı. Topraklarımızı suyla buluşturmak için göletler yaptık. Çorum bölgede parlayan bir yıldız haline geldi” diye konuştu.

CEMİLBEY YOLU 2019 YILINDA TAMAMLANACAK

Milletvekili Ceylan ve beraberindekiler daha sonra yapımı devam eden Çorum – Cemilbey – Ortaköy yol çalışmalarını inceledi.

Protokol üyelerine yol çalışmaları hakkında bilgi veren Karayolları Kontrol Şefi Hamdi Kurşun, proje kapsamında yolda 22 km’lik bir çalışma yapılacağını kaydederek, “2018 yılı içerisinde 3 milyonluk bir ödenek ayrılmış olup, 1,5 km’lik yolun trafiğe açılması hedeflenmektedir. Ayrıca çalışmalara ek olarak tarım arazilerinin kullanılmasını yönelik traktör yolları da yapmaktayız. Projenin bitiş tarihi ise Ağustos 2019 yılıdır” dedi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Ortaköy’ün yol sorunu hallettikten sonra Çorum’un her hangi bir yol sorunun kalmayacağını kaydederek, “Bu yolla birlikte Ortaköy ilçemizin önü de açılmıştır olacaktır. İlçe halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Çorum – Cemilbey – Ortaköy yolunda 2 firma arasında yaşanan davalar nedeni ile gecikmelerin yaşandığını kaydeden Ceylan, “İlçe halkımızın isteği doğrultusunda bu yolun biran önce proje bitiş tarihinden önce bitirilmesi için gereken çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu.

“Türkiye’nin ekonomisi iyi değil, yatırım yapılamıyor’ diyenler Çorum’a gelsin, ilimizin giriş ve çıkışlarındaki yollara, Kırkdilim yoluna baksın” diyen Ceylan, Türkiye tarihinde yapılmayan yatırımların Çorum’a yapıldığını söyledi.