Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Yüzer, Mecitözü Figani ve Kozören Göletlerinin ve sulama kanallarının tamamlandığını, Mayıs 2018’de tam kapasiteyle sulama yapılacağını açıkladı.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bir sunum yapan DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Yüzer, Mecitözü’ndeki sulama projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Figani ve Kozören göletlerinin ve sulama kanallarının tamamlandığını bildiren Yüzer, Mayıs 2018’de tam kapasiteyle bölgeye sulama yapılacağını vurguladı.

Yüzer, “Mecitözü Figani ve Kozören sulamalarının göletleri İl Özel İdaremiz tarafından yapıldı. Biz de sulama şebekelerini yapıyoruz. Sulama kanalları tamamlandı. Figani’de su verdik, Kozören’de ufak tefek sorunlar oluştu. 2018 yılının Mayıs ayında tam potansiyelle sulamaya başlayacağız. 6 bin hektar. Cazibeli bir sulama olacak. Şuanda fiziki gerçekleşme %92’dir” şeklinde konuştu.

Bu gelişmenin Mecitözü ve Çorum için büyük önem taşıdığını belirten Vali Necmeddin Kılıç ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün sulamaya başlanan bölgelerde bir an önce çalışmalara başlaması gerektiğini ifade etti.

Vali Kılıç, “Bu da Çorum için kocaman bir müjdedir. Artık tarım müdürlüğünün projelere entegre olması, su giden arazilerdeki bitki değişiklik çalışmalarına şimdiden başlayarak kış boyunca bir boyunca çiftçinin eğitimi, bir taraftan demastrasyon çalışmaları, bir taraftan İl Özel İdare imkanlarıyla projeler yapılmasını senkronize bir şekilde gerçekleştirmesi lazım. Su gelmiş artık. Hayat gelmiş. Bu zenginlikle bir an önce vatandaşımızı buluşturmamız gerekiyor. Gecikmeksizin hemen çalışmaya başlaması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.