S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar taş işleme atölyesinde işledikleri taşları Amerika’ya ihracat yapmaya başladı.

AMERİKA'YA İŞLENMİŞ TAŞ GÖNDERİLDİ

Çorum’un Mecitözü ilçesinde faaliyet gösteren atölyede üretilen ürünler yurt içi pazarda isminden söz ettirmeye başladı.

Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'un girişimleri sonucunda, Slice-Gem firması ile imzalanan protokol gereği ilçe bayanlarının ürettikleri ürünler Amerika pazarında yerini almak üzere ilk etapta 500 kg işlenmiş taş itina ile paketlenerek gönderildi.

“AİLE ve ÜLKE EKONOMİLERİNE DESTEK SAĞLIYORLAR”

Kooperatif üyesi 20 bayanın ürettikleri ürünlerle hem aile ekonomisine destek olmaya, hem de ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Ceritoğlu Kurt, “Mecitözü Kaymakamlığı tarafından kurulan ve S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından işletilen , yarı değerli doğal taş işleme atölyesi ile bayanlara istihdam alanı oluşturma ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik” dedi.

“İSTİHDAM MERKEZİ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çorum’da bu tür kadın kooperatifleri ile istihdam ve eğitim merkezi oluşturmayı düşündüklerini kaydeden Ceritoğlu Kurt, “İş ve iş bulma olanağı zor olan bölgemizdeki vatandaşlarımıza bu alanda yeni bilgi ve beceriler kazandırılarak bu alanda iş eğitimlerinin verilmesi ve böylelikle bulundukları bölgeye ve topluma sosyal ve ekonomik katkıda bulunarak sürdürülebilirliği olan bir eğitim ve istihdam merkezi oluşturulması düşünülmektedir” diye konuştu.

Mecitözü ilçesinde bulunan değerli süs taşları hakkında bilgi veren Ceritoğlu Kurt, “Bölgemizde bolca var olan yarı değerli süs taşlarından ; Akik, Jasper , Kuvars, Kalsedon taşının ülkemizde ve dünyada en kaliteli olduğu yerlerden biride Mecitözü ilçesidir. Rezerv ve çeşitlilik açısından zengin olan ve İlçemizin çoğu yerinden çıkan bu taşlar bayanlar tarafından işlenerek çeşitli takı ve süs eşyalarına dönüşmektedir.Doğal taşlarımızın alternatif tıpta kullanılan özelliklere sahip olması , stresi azaltması ve vücuttaki negatif enerjiyi alması gibi etkilerinden dolayı takı ve dekoratif amaçlı sektörde de ilgi görmektedir” şeklinde ifade etti.

“İNTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE SATIŞ YAPILMAKTADIR”

Ceritoğlu Kurt, kurulan atölyede Mecitözülü kadınlar tarafından işlenen taşlardan yapılan çeşitli süs eşyaları, takılar ve mücevherat, tesbih gibi ürünlerin (www.mecitstone.com) adresinden internet aracılığıyla satışa sunulduğunu söyledi.