Çorum’un Mecitözü İlçesi İmam Hatip Ortaokulu yapılan Bocce müsabakaları Küçük Erkekler kategorisinde Çorum birincisi oldu.

Mecitözü Kaymakamı İlyas Öztürk’ün başlattığı Ahlak, Kariyer ve Gençlik projesi kapsamında ilçede kurulan okul takımı kısa sürede başarıya imza attı.

Kaymakam Öztürk’ün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Doğru’nun destekleri ile öğrenciler müsabakalara kısa zamanda okulun müzik öğretmeni Mehmet Çoban tarafından hazırlandı.

Takım hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Peker, “Mecitözü ilçesinde Bocce sporunu tek yapan okulumuz öğrencileri 3 ay önce tanıştıkları bu dalda bir imkansızı başarmak tüm branşlarda kupa alan okul olarak büyük bir ilke imza attı” dedi.

Öğrencilerinin ilk kez tanıştıkları bu spor dalında Küçük erkekler kategorisinde Çorum birincisi olduğunu kaydeden Peker,” Küçük kızlar kategorisinde Çorum birincisi , Yıldız erkekler kategorisinde Çorum dördüncüsü , Yıldız kızlar kategorisinde dördüncü olarak yarışmada tüm kategoriler de kupa alan tek okul olarak büyük bir başarı elde etmiştir” diye konuştu.

Başarılarının sırrının çok çalışmak ve bir takım olarak kenetlemekten geçtiğini belirten Peker, okul yönetimi olarak daima spora destek olduklarını ve ilçenin ilk bocce sahasının okula kazandırdıklarını ifade etti.

“Okulumuzun zamanla tüm branşlarda yarışmalara katılabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diyen Peker, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.