Çorum'da hayvancılıkta öncü ilçe olan Mecitözü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı tarafından ziyaret edildi.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Tarım Müdürü Sarı, Mecitözü'nde kurum ve kuruluşları, işletmeleri ziyaret ederek bilgi aldı.

Mecitözü İlçe merkezini ve köyleri ziyaret eden Sarı, Mecitözü ilçesinin Çorum’da tarım ve hayvancılıkta önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Orhan Sarı, hayvan ırkının %85’inin kültür hayvanlarından oluştuğunu, Mecitözü'nün kent ekonomisinde önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Sarı, “Hayvan hareketlerinin çok yoğun olduğu ilçemizde bu hareketlilik ilçe müdürlüğümüz tarafından çok sıkı kontrol edilmekte olup, hayvan hastalıkları ile mücadelede 7 gün 24 saat vatandaşın hizmetinde bulunmaktadır. İlçemizde bir adet süt üreticileri birliği bulunmakta olup, 54 köy 8 mahallede üreticilerimizin alın teri olan sütü kaliteli bir şekilde tüketiciye sunmaya çalışmaktadır. Bitkisel üretimde son yıllarda yem bitkisi üretimi artmaktadır. Ayçiçeği ve hububatın yanı sıra vatandaş için yeni gelir kaynakları olmuştur. Gerek hayvansal üretimde gerekse bitkisel üretimde yüz ölçümü itibariyle küçük olan güzide ilçemiz Çorum’da ilçeler içerisinde ön sıradaki yerini pekiştirmektedir” dedi.

Konuşmasının ardından Kozören Köyünde Elvan Güngör’e ait 160 başlık damızlık Simental ırkı büyükbaş hayvana sahip Güven Hayvancılık İşletmesini ziyaret eden Orhan Sarı, hayvancılıkla ilgili sorunları dinledi ve çözüm önerileri üretmek için bilgi alışverişinde bulundu.

Ardından Figani Köyünde 350 baş Merinos Koyunculuğu yapan Hakan Akgül ziyaret edilerek istişarelerde bulunuldu. Küçükbaşın ilimizde artmasının gerekli olduğunu belirten Orhan Sarı, bunun için elinden gelen her türlü desteği üreticilere sunmaya hazır olduğunu söyledi.