Mecitözü Köprübaşı Sulama Birliği’nin iptal edilen genel kurulu yeniden yapıldı.

25 Temmuz 2017 tarihinde yapılan ve iki listenin yarıştığı genel kurulda seçimi kaybeden Mehmet Uysal’ın İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazlar reddedilmiş, ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek seçimler iptal edilmişti.

50 delegesi bulunan Köprübaşı Sulama Birliği’nin olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi.

Sulama Birliği yönetmeliklerine göre üyeler arasından en yaşlı üye olan Arif Toprak’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından da seçimlere geçildi. Genel kurul tarafından belirlenen süre zarfında yapılan seçime tek liste katıldı.

50 meclis üyesinden 37’sinin katıldığı seçimi Erdal Ünal yine kazandı.

Seçimin iptalini sağlayan Mehmet Uysal ise seçime katılmadı. Kullanılan oyların tamamını alan Erdal Ünal’ın yönetim kurulunda Özgür Toprak, Salman Temiz, Yusuf Öksüz ve Kasım Ekmekci yer aldı.

Denetim Kuruluna da Mevlüt Özcan, Şükrü Özsoy ve Ahmet Kılıçarslan seçildiler.

Yönetim ve denetim kurulu adına bir konuşma yapan Mevlüt Özcan, kendilerine güvenen meclis üyelerine teşekkür ederken, seçilen yönetim ve denetim kurulunun cani gönülden çalışacağını vurguladı.

Kapılarının her zaman tüm meclis üyesine açık olacağını söyleyen Mevlüt Özcan, Mecitözü çiftçisi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Diğer yandan seçimlerin ardından siyasi parti yöneticileri de Köprübaşı Sulama Birliği’ni ziyaret ettiler.

AK Parti İl Başkanı Alişan Yaşar, birliği ziyaret eden ilk isim oldu. Yaşar, birlik başkanı seçilen Erdal Ünal ve yönetim, denetim kurulu üyelerini tebrik ederken, birlikte çalışacaklarını söyledi.

Ardından da Cumhuriyet Halk Partisi Mecitözü İlçe Başkanı Atiye Yaşar, il genel meclis üyesi Haydar Erdem ile birlikte birliği ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerini iletti.