CHP Mecitözü İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Haydar Erdem, devletin içki ve şans oyunları gibi İslam dini açısından haram sayılan şeylerden vergi alıp giderlerini karşıladığına dikkati çekerek, "haram olan bir şeyin vergisiyle oluşan bütçeden maaş almak ya da hizmetten yararlanmak da haram mıdır?" diye sordu.

İl Genel Meclisi'nin bugünkü toplantısında uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusunda Müftülüğün ve Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarını içeren bir sunum yapan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, sarhoş eden, uyuşturan, keyif veren maddelerin haram olduğunu anlatarak, Hz. Peygamber Efendimizin; “Allah, (şarap yapmak maksadıyla üzümü) sıkana, sıktırana, satana, satın alana, taşıyana, kendisine taşınana, parasını yiyene, içene ve sunana lanet etsin!” şeklindeki hadisi şerifini hatırlattı.

Pamuklu, "Beden ve ruh sağlığımızı, ailemizi ve sevdiklerimizi, maddi ve manevi varlığımızı “helâl” ile beslemek esastır. Peygamberimiz (sas) buyuruyor ki, “Her sarhoş eden içkidir ve her sarhoş eden haramdır.” diye konuştu.

Sorular bölümüne geçildiğinde ise CHP Mecitözü İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Erdem, devletin en çok tüketilen içki grubuna giren rakıdan yüksek miktarda vergi aldığını hatırlatarak, "madem ki rakı haram, o halde neden devletimiz bundan yüksek vergi alarak işçinin, memurun maaşını veriyor, bu parayla hizmet yapıyor. Bu hizmetten yararlanmak da haram mıdır?" diye sordu.

Pamuklu ise, "Helal paraya haram karışması hiç de arzu ettiğimiz birşey değil. Keşke tamamen helal parayla devletimiz ayakta kalsa. Ancak bu olay ülkemize, Müslüman alemine kurulmuş bir oyundur. İçki de, alınan vergi de birilerinin tezgahıdır" şeklinde konuştu.