İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, atıl vaziyette duran Beke Kaplıcası’nın hayata geçirilmesi için OKA’nın 3 milyon lira ödenek ayırdığını dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya en son Amasya’da gerçekleştirilen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında 2 güzel karar alındığını ifade ederek, bu kararlardan birisinin Hattuşa’da Hitit Köyü projesi, Yazılıkaya çevre düzenlemesi ve yanında Budaközü’ne 3 milyon liraya yakın ödenek ayrılması olduğunu ifade etti. Vali Necmeddin Kılıç’a ödenek konusunda gösterdiği çabadan dolayı teşekkür eden Halil İbrahim Kaya, ikinci güzel kararın ise Beke Kaplıcası olduğunu söyledi.

Beke Kaplıcası’nın Çorum için bir değer olduğunu anlatan Kaya, tesisatı yola kadar indirdiklerini ancak ödeneksizlik nedeniyle gerisinin yapılamadığını belirterek Beke’nin yapımı için 3 milyon lira ödenek ayrıldığını vurguladı. Çorbada kendilerinin de tuzu bulunduğunu belirten Kaya, “Beke önemli bir kaplıca atıl vaziyette duruyordu ancak şimdi güzel bir dinlenme yeri olacak çorum için hayırlı olsun” dedi.