Eğitim-Sen Çorum Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında “Çocuk Şenliği” düzenledi.

Eğitim-Sen’in geleneksel çocuk şenliği, Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Şenlikte; halk oyunları gösterilerinin yanı sıra yüz boyama ve müzik programı yer aldı.

Şenlikte sergilenen birbirinden güzel halk oyunları gösterileri, okunan şiirler ve söylenen şarkılarla 23 Nisan coşkuyla kutlandı.

Şenlikte bir konuşma yapan Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Kenan Sırma, “Türkiye’de çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı sorunların yarattığı vahim tabloyu değiştirmenin tek yolu gerçek anlamda halkların egemenliğine dayalı demokratik, laik ve her türlü emperyalist güçten bağımsız, demokratik bir ülke mücadelesinin başarıya ulaşmasıdır” dedi.

Kenan Sırma, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. Yıl dönümüdür.
Bugün, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür.

Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür.
Çocuklar şarkı söylerken 
Kanatlanır gökyüzüne
Melek olur.
Çocuklar şarkı söylerken 
Sarı saçlı mavi gözlü bebek olur.

İşte bu yüzden dünyanın bütün çocuklarını getirin buraya,  kimi bir dere kenarından, kimi bir orman gölgesinden, kimi kentin kalabalık  sokaklarından, kimi el değmemiş dağlarından yurdumun, kimi vatanına hasret, kimi anasına babasına, kimi mutluluktan azade, kiminin değmemiş sevgiye eli, kimi durmadan horlanırken, kimi bambaşka dünyalar yaratır hayalleriyle. 

23 Nisan; ‘egemenlik ulusundur’ diyerek dünya liderlerine örnek olmuş, çocuklar karşısındaki o mağrur duruş, o boyun büküş, o çocukluğunun yaşayamadığı her gününü küçücük yüreklere emanet etmekte hiçbir beis görmeyiş Mustafa Kemal’in en önemli özelliğidir... 

Çocuklar çocuklarımız bakmaya doyamadığımız, kıyamadığımız, alın terimiz, geleceğimiz, umudumuz, yarına hazırlayıp yanında yöresinde beklediğimiz, incinmesinden korktuğumuz çocuklar…
Ülkemizde yaşayan çocuklar, erken yaşta büyümek zorunda kalmadan çocukluklarını doyasıya yaşamak, okula aç gitmemek, nitelikli bir eğitim ve sağlıklı bir yaşam istemektedir. 

KPSS başvuruları başladı KPSS başvuruları başladı

Hiçbir kaygı yaşamadan özgürce yaşasınlar, sıkıntı çekmeden geleceğe hazırlansınlar diye gözüne baktığımız, hiçbir hain el değmesin diye uğraştığımız çocuklar…
Türkiye’de çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı sorunların yarattığı vahim tabloyu değiştirmenin tek yolu gerçek anlamda halkların egemenliğine dayalı demokratik, laik ve her türlü emperyalist güçten bağımsız, demokratik bir ülke mücadelesinin başarıya ulaşmasıdır.
Çocuklarımızın karşı karşıya olduğu tüm tehditlere, onların haklarına yönelik her türlü tehdit ve saldırıya rağmen, Eğitim Sen olarak her zaman haklarınızı korumaya, uygar, mutlu bir dünya ve aydınlık yarınlar hazırlamak için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyor ve bayramınızı kutluyoruz.
Yolunuz aydınlık olsun, yüreğiniz insan sevgisiyle dolsun.”