AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, TBMM Genel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşmada milletvekillerine Laçin Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan “Laçin’de Fırsat Var” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında yapılan Seracılık ve Salma (Doğal) tavuk yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verdi.

Çorum’un Laçin ilçesinde hazırlanan “Laçin’de Fırsat Var” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi vermek istediğini belirten Ceritoğlu Kurt, 3200 nüfuslu Laçin ilçesinde yaşayan kadınlara ilk olarak proje kapsamında Avrupa Birliği’nde alınan fonlar ile seracılık ve salma (doğal) tavuk yetiştiriciliği konusunda eğitim verildiğini söyledi.

Laçinli kadın girişimcilerin aldıkları eğitim ile yapacakları işi iyice öğrendiklerini ifade eden Ceritoğlu Kurt, “Bu eğitimi alan kadınlarımız, ninelerimiz, teyzelerimiz şimdi bir kooperatif kurdular. Bu kooperatif sayesinde hem ilimizde hem de il dışına bulunan işyerlerine, marketler zincirine seralarda yetiştirdikleri sebzeleri ve ürettikleri doğal gezen tavuk yumurtalarını pazarlamaya başladılar” dedi.

Kurt, konuşmasının sonunda ilk önce evlerine daha sonra Türkiye ekonomisine yaptıkları katkının sevincini ve mutluluğunu kadınların gözlerinde gördüğü için bu projeye verdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.