Çorum’un Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlülüğü tarafından yürütülen ‘Laçin’de Fırsat Var’ projesi kapsamında Fethiye Tarım Fuarı’na gezi düzenlendi.
Geziye Sera (Örtü altı sebze yetiştiriciliği) ve Doğal Salma Tavuk Yumurta Yetiştiriciliğine katılan 34 bayan kursiyer ve 4 proje ekibi olmak üzere toplam 38 kişi katıldı.

Kurslarda almış oldukları eğitimi yerinde görmek, teknik gelişimlerini sağlamak, yenilikleri görmek, istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engelleri kaldırmak amacıyla düzenlenen gezi kursiyerler için oldukça faydalı geçti.
Fuar girişinde kursiyerleri Fethiye Ziraat Odası Başkan ve yöneticileri ile fuar organizasyonu yetkilileri karşıladı.

Fuarda organik yumurta tavukçuluğunda modern işletmelerle gelen ve yumurta üretiminde Türkiye’deki gelişmeler, sebzecilik ve örtü altı yetiştiriciliği, tohum teknolojileri, bitki besleme, fidancılık, bahçe bitkileri, sulama ve gübreleme ekipmanları yerinde görüldü.
Fethiye’nin en iyi 5 yıldızlı otelinde 2 gün konaklayan kursiyerler; Ölüdeniz “Belceğiz”, Tekne gezisiyle adalar ve koylar ile Saklı Kent-Kanyon gibi güzellikleri de ziyaret ettiler.