Çorum’un Laçin ilçesinde kırsal bölgede yaşayan kadınların meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla bir dizi proje yürütülüyor.

Projeyle Laçin ilçesinde yerel ihtiyaçlara uygun olarak nitelikli mesleki eğitim vermek suretiyle kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmak, işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak, işgücü piyasasına katılımına mani olan sosyo-kültürel engelleri aşmak suretiyle kadınların iş dünyasında ve toplum hayatındaki konumlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Laçin Kadın Eğitim ve İstihdam Merkezi (LAKEM)’de Ebru eğitimi haftanın 4 günü olmakla birlikte toplam 16 hafta, 200 saat, Çini İşlemeciliği eğitimi haftanın 5 günü olmakla birlikte 16 hafta, 320 saatlik eğitimler verildi.

LAKEM’de sadece nitelikli mesleki eğitimler dışında 10 Temmuz 2017 tarihi itibari ile kadınlar için güçlendirme eğitimleri ve iş dünyasına girebilmeleri için KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi, İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı eğitimleri de verilmeye başlandı.