AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Laçin’de Fırsat Var” projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek ve gelişmeleri incelemek üzere Laçin Halk Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Milletvekili Ceritoğlu Kurt’a ziyarette İlçe Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Multu Fırat, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Pelvan, AK Parti Laçin İlçe Başkanı Mustafa Otlukseki, AK Parti Laçin İl Genel Meclis Üyesi Ömer Çatalpelit, TKDK Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, OKA Koordinatörü Özgür Özden Yalçın ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Küçük eşlik etti.
“Laçin’de Fırsat Var” projesinin ilk 4 ayını tamamladıklarını belirten İlçe Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, proje kapsamında Salma Doğal Tavuk Yetiştiriciliği Kursunda kursiyerlerin çalışmaları sonucu elde edilen ilk ürünleri almak için ilçeye gelen Milletvekili Ceritoğlu Kurt’a teşekkür etti.

4 KURSİYERE KÜMES HEDİYE EDİLDİ
Programda Milletvekili Ceritoğlu Kurt, Salma Doğal Yumurta-Tavuk yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerler arasında yapılan sınav sonucunda başarılı olan 4 kursiyere verilecek tavuk kümeslerinin tebliğ tebellüğ belgelerini takdim etti.

“İYİ ÜRÜNÜN SATIŞI DAHA KOLAY OLUR”
Kursiyerlerden projenin başarılı olması için çok çalışmalarını isteyen Ceritoğlu Kurt, ‘Kadın çalışırsa Türkiye daha çabuk gelişir ve büyür. İyi ürün yetiştirdiğiniz takdirde onun pazarlanması ve satışı daha kolay olacaktır. İmkanları birleştirme adına kooperatifleşme konusunda adım atmanızı ve diğer ilçelerimize de iyi örnek olmanızı istiyorum” dedi.

YUMURTALARI ELLERİYLE TOPLADI
Daha sonra kursiyerlerin yetiştirdiği 65 tavuktan elde edilen 47 yumurta Milletvekili Ceritoğlu Kurt tarafından kümesten toplandı.
Örtüaltı sebze yetiştiriciliği kursiyerleri tarafından sebze yetiştirilen serayı gezen Ceritoğlu Kurt, kursiyerlerden daha fazla ürün çeşidi yetiştirmelerini istedi.

ÖZEL BAKIM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Laçin Özel Bakım Merkezi’nde kalan engelli ve yaşlı vatandaşları da ziyaret eden Ceritoğlu Kurt burada kalan engelli vatandaşların yaptıkları çalışmaları yerinde inceledi.
Engellilerle bol bol sohbet eden Ceritoğlu, onların talep ve isteklerini dinleyerek, gönüllerini almayı ihmal etmedi.
Engelli bir vatandaşın yaptığı ürünü Milletvekili Ceritoğlu’na hediye etmesi ve sonrasında parasını istemesi ziyarete katılanların gülümsemelerine neden oldu.

ESNAFLARLA SOHBET ETTİ
Laçin ziyareti sırasında esnafla sohbet eden Ceritoğlu Kurt, piyasadaki durgunluğun 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda sandıklardan Evet çıkması ile canlanacağını söyledi.
Türkiye’deki istikrarın devamı için esnaftan destek isteyen Ceritoğlu, 16 Nisan’da yapılan referandumun Türkiye ekonomisinin istikrarı için bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.