Çorum'un Laçin ilçesinde dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan “Laçin’de Fırsat Var” adlı projesi Türkiye’ye örnek oldu.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen proje, özellikle dezavantajlı kişilerin toplumla entegrasyonu ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasında etkili oldu. Proje kapsamında eğitim alan kadınlar, doğal tavuk yetiştiriciliği, sebze yetiştiriciliği, hediyelik eşya ve mum üretimi ve çanta imalatı alanlarında, devlet desteği ile iş kurmaya başladı.


Kadın girişimcilerin hazırlıkları ilk ürünler için Laçin ilçesinde sergi açıldı. Hediyelik eşya üretimine başlayan kadın girişimciler için tören düzenlendi. Törene AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da katıldı. Kadın girişimcilere destek veren Milletvekili Kurt, “Kadının elinin değdiği her şey daha da güzel oluyor. Kadın yürüdüğü her yolda anlamlı izler bırakıyor. O yüzden bu projelerin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizler daha iyisine layıksınız, bizlerin görevi de her zaman sizlerin yanında olmak” dedi.


Milletvekili Kurt, törenin ardından girişimci kadınların hazırladığı hediyelik eşya ürünleri sergisinin açılış kurdelesini kesti. Kadın girişimcilerle sohbet eden Milletvekili Kurt, önce sergilenen ürünleri inceleyip bilgi aldı, ardından alışveriş yaptı.
Kadın girişimcilerin iş hayatına atıldığı mesleklerden en çok ilgiyi ise doğal tavuk yetiştiriciliği gördü.


Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ilçede faaliyete geçen bir üretim merkezini ziyaret etti. Kurt, gezen tavuk kümeslerinde üretilen organik yumurtalara yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Doğal yumurtalar yok satıyor” ifadelerini kullandı.
Kadın girişimcileri başarılarından dolayı tebrik eden Kurt, “Biz burada bir kadının isterse neler yapabileceğini gösterdik” diyerek, Laçin’deki uygulamanın Türkiye’ye örnek olmasını istedi.