İmam Hatip Lisesi Mezunu Kamu Çalışanları ve Yöneticileri Derneği (İHL KAMU) tarafından Çorum'un Laçin ilçesinde GENÇDES projesi hayata geçirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkılarıyla düzenlenen Gençdes’in “Laçin’de Kültürel Esinti” Projesi hayata geçirildi.

Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İmam Hatip Lisesi Mezunu Kamu Çalışanları ve Yöneticileri Derneği'nin (İHL KAMU) ortaklaşa yürütmüş oldukları GENÇDES projesinin Hüsn-i Hat ve Ebru Kursu; Laçin Kaymakamı Hasan Taş, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İHL KAMU Derneği Başkanı Mehmet Bayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Algül, İl Tarım Müdür Yardımcısı Muzaffer Gülgün, kurum amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İHL KAMU dernek yönetimi, üyeleri ve tarafından ziyaret edildi.

Kurs hakkında bilgi veren İHL KAMU Derneği Başkanı Mehmet Bayrak; Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkılarıyla düzenlenen Gençdes’in “Laçin’de Kültürel Esinti” başlığıyla uygulanacağını, kaybolmak üzere olan mesleklerin gençlere öğretilmesi amacıyla

Laçin HEM ile ortaklaşa yaptıkları projede 14-29 yaş arası 12 gence ebru sanatı eğitimi, 14-29 yaş arası 12 gence hüsn-i hat sanatı öğretileceğini açıkladı.

Mehmet Bayrak, "birisi hüsn-i hat sanatı, diğeri ebru sanatı eğitimi olmak üzere 2 adet sergi açılacak. Türk kültürünün tanıtımın yapmak, geleneksel Türk el sanatlarının tanıtımını zengin kültür birikimimizi gençlere tanıtarak nesilden nesile farkındalık oluşturmak amacıyla bu kursları düzenledik. Yapılan çalışmalarla ilgili 250 adet katalog basılacak. Proje faaliyetlerin devamını sağlamak için hüsn-i hat sanatı ve ebru sanatı eğitimi ile ilgili yeterli donanıma sahip 2 adet atölye kurulmuş olacaktır.

Hüsni hat sanatına katılan kursiyerlerle katılımcılardan oluşan 30 kişi İstanbul teknik eğitim gezisi gerçekleştirecektir.

Ebru sanatı ile ilgili kursiyerlerle katılımcılardan oluşan 30 kişi Amasya-Tokat teknik eğitim gezisi gerçekleştirecektir" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise "ebru sanatı ve hüsn-ı hat sanatı eğitimiyle geçlerin ruhsal dünyalarında ve kişisel gelişimlerinde olumlu etki yapmasından dolayı öğrencileri bu sanatla ilgilenmeye teşvik ediyor. İnsanı psikolojik olarak terapi ediyor. Özellikle günümüzde sinirli, asabi ve sabırsız tutum sergileyen gençlerin bu alana yönlenmesi ile yaşamlarında huzur, güven olacak ve negatif enerjiden kurtulacaktır" diye konuştu.

Gençlerimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan, sanatın çeşitli dallarında üretecekleri eser ve projeler ile gençlere ve çocuklara yönelik üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak bir proje olduğunu ifade eden Karadağ, Laçin HEM’in çalışmalarını projelerinin takdire şayan olduğunu kaydederek, başarılarının devamını diledi.

İHL KAMU Derneği Başkanı Mehmet Bayrak, hüsni hat sanatı kursiyerlerinin yapmış oldukları ahşap üzerine işlenen hat yazılı Kuranı Kerimi, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a hediye etti.