Laçin İlçesi'nin Gökgözler Köyü'nde 22 çeşit peynir üretimi için açılan kurs tamamlanırken, 15 kursiyerin belgeleri de törenle teslim edildi.

Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Laçin İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile 12.10. 2017 tarihinde yapılan protokol çerçevesinde "Peynir Üretimi" ile ilgili 13.11.2017 - 26.12.2017 tarihleri arasında açılan 253 saatlik kurs tamamlandı.

15 kursiyerin katıldığı kurs sonunda sertifika töreni düzenlendi.

Törene; Laçin Kaymakamı Osman Şahin, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü ve TOÇ Bir-Sen Başkanı Arzu Özkader, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Hamgir, Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bekir Özdemir, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve Gökgözler Köyü halkı katıldı.

Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, "22 çeşit peynirin masada sunum olması iyi bir başlangıç" diyerek, üretimin gerçekleşmesini ve pazarlamaya geçilmesini istedi.

Laçin Kaymakamı Osman Şahin ise ilçede bu gibi tarımsal kursların açılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "üretelim ve pazarlamasını yapalım" diye konuştu. Kaymakam Şahin, peynir üretimi ile ilgili yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gökgözler Köyü Muhtarı Gazi Gökgöz de köylerine böyle bir kusun açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Laçin Halk Eğitim Merkezi Ücretli Peynir Üretimi usta öğreticisi Seher Yalmancıoğlu da

22 çeşit peynir yaptıklarını ve bu peynirlerle ilgili bilgileri 15 kursiyere anlattıklarını, uyguladıklarını belirterek, kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kursiyerlerin yapımını öğrendiği 22 çeşit peynir ise şöyle: yoğurttan kahvaltılık peynir, sirkeden peynir, örgü peynir, burgu peynir, dil peyniri, mazerella, çiğleme, Hatay peyniri, Hollanda peyniri, tulum peyniri, çörek otlu tulum peyniri, krem peynir, bademli-reyhanlı peynir, dereotlu peynir, susamlı dereotlu lor peynir, vegon peyniri, hellim peyniri, kaşar peyniri, Çerkez peyniri, sepet peyniri, köy peyniri, domatesli-fesleğenli- cevizli peynir, labne peyniri.

Tören sonunda kursiyerlerin hazırladığı peynirlerle birlikte kahvaltı yapıldı.

Program, Çamlıca Ortaokulu Müdürü İrfan Kılıç'ın müziği eşliğindeki kahvaltıyla sona erdi.