Adalet Bakanı Bekir Bozağ, “Madem çift başlılık iyidir. O zaman CHP'nin başına iki tane genel başkan seçin, ikiniz beraber yönetin. Niçin bunu söylüyorlar, algı operasyonu yapmak için. Nerede iki başlılık varsa orada kavga var, iktidarsızlık var, icraat yok didişme var, biz bunları istemiyoruz" dedi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çorum'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozağ, Laçin ilçesinde vatandaşlara hitap etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Bakan Bozdağ, "Ben diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu, CHP'nin kaç Genel başkanı var bir tane. Neden CHP iki tane genel başkan seçmiyorsunuz. Eş genel başkan olsa kötü mü olur? Madem çift başlılık iyidir. O zaman CHP'nin başına iki tane Genel Başkan seçin, ikiniz beraber yönetin. Madem bu kadar iyiyse bu iş, CHP'nin bir sürü belediyesi var, neden tek belediye başkanı yönetiyor. İzmir'e bir tanede eş belediye başkanı seçin, ikisi beraber yönetsin. Niçin bunu söylüyorlar, algı operasyonu yapmak için. Nerede iki başlılık varsa orada kavga var, iktidarsızlık var, icraat yok didişme var, biz bunları istemiyoruz" dedi.
Bakan Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu ‘bu iş yanlış diyor, nasıl yanlış ben şimdi Cumhurbaşkanı ayrı bir partide Başbakan ayrı partiden o zaman kavga çıkacak’ diyor. Biz bunun için karşıyız diyor. Bizde bunun için bu değişikliği getirdik Sayın Kılıçdaroğlu. Bu kavgalar olmasın diye ama adam dersine çalışmamış konuyu bilmiyor. Yeni sistemde başbakanlığın kaldırıldığından haberi yok. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ile birleştiriliyor. Ama o hala var diyor, senin o var dediğin kavgalar olmasın diye biz bunu yapıyoruz. Öte yandan başka bir şey diyor uçaklar da iki tane pilot var, yani niye iki tane oluyor diyor. Uçakta güvenlik riski var uzun yola gidiyor. Onun bir kuralı var, onun için o kuralı uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.
Almanya’nın iptal ettiği toplantılara ilişkin Bakan Bozdağ, "Allah aşkına bir Türk Adalet Bakanının orada Türk vatandaşlarıyla bir araya gelip kapalı salonda konuşması bir insan hakkı değil midir? Bir toplanma gereğinin yerine getirme bir ifade etme hakkı değil midir? Madem siz demokratik bir ülkesiniz, hukukun üstünlüğü var, o zaman neden Türk toplumunun toplanma hakkına saygı göstermiyorsunuz? Neden Türk toplumunun istediği bir hatibi dinlenme isteğine saygı duymuyorsunuz? Neden bir bakanın meşru hükümet temsilcisinin kendisini ifade etmesine imkan tanımıyorsunuz? Demokrat bir ülke bunun gereğini yapar. Güvenlik tedbirlerini alır gereğini ona göre yapar. Ama yapmadılar rahatsız oldular. İzinde vermediler. Bakın çok net söylüyorum, bunlar demokrat falan değil, kendilerine demokrat, kendilerine insan hakkı, kendilerine hukuk isteyenler sadece kendileri için istediklerini başkaları için istemeyenler demokrat dediğin kendisi için istediği hakkı ve hürriyeti herkes için ister, ama bunlar öyle değil onun için buradan diyorum ki bu faşist uygulamalara nazizmin ayak seslerine karşı Sayın Merkel ve hükümetine buradan bir kez daha Laçin'den sesleniyorum. Eğer ırkçılığa eğer yabancı düşmanlığına karşı tedbir almazsanız bunları yapanların dümenine kapılır, onların kayığına binersiniz. Gün gelir Almanya'da bunlar sizleri konuşturmaz, biz bulunduğumuz her yerde hakkın, hukukun, demokrasinin savunucu olmuşuzdur. Ama maalesef Almanya'nın dört bir yanında ve Avrupa'nın dört bir yanında hem AB'nin hem de Avrupa konseyinin üzerinde yükseldiği değerleri inkar eden imha eden anlayışlar güç buluyor ve devam ediyor. Türkiye düşmanlığı, Türk düşmanlığı üzerinden iç politika yapıyorlar. Almanya'da seçim var ana malzeme Türkiye, başka ülkelerde seçim var ana malzeme Türkiye, sanırsınız ki Türk siyasetçiler yarışıyor. Bize ne sizin seçiminizden sizin kendi ülkenizde seçimi dilediğiniz gibi yapın, Türkiye'yi seçim malzemesi yapmayın, Türk milletini seçim malzemesi yapmayın, Türkiye düşmanlığı üzerinden seçim politikası yürütmeyin ama maalesef yapıyorlar" şeklinde konuştu.