Çorum’un Laçin ilçesine bağlı Çamlıca İlk ve Ortaokulu’nda ‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi kapsamında, Çorum Fidanlık Şefliği ile birlikte okul bahçesinde hazırlanan 1.500 metrekarelik alana toplam 150 adet ladin ve kara çam fidanının dikimi geçekleştirildi.
Fidan dikimi öncesi Çorum Fidanlık Şefi Bülent Kayadibi ve Memur Hamza Keskin okul öğrencilerine, fidan dikimi, ormanların önemi ve Fidanlık Şefliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Kayadibi, Fidanlık Şefliği olarak çeşitli fidanların üretimini gerçekleştirdiklerini ve bu fidanların toprakla buluşmasını sağladıklarını, Okul Müdürlüğü ile birlikte Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde Laçin Çamlıca İlk ve Ortaokulu’nda yine fidanları ait oldukları toprakla buluşturacaklarını, fidanların dikiminin tek başına yeterli olmayıp önemli olan bir nokta olarak, dikildikten sonraki süreçte de fidanların bakımı ve kontrolünün önemli olduğunu, hem okul bahçesine dikilen fidanların hem de çevremizdeki ormanlar da bulunan ağaçlarımızı her zaman korumanın önemli olduğunu kaydetti.
Okul Müdürü İrfan Kılıç ise, Fidanlık Şefliğine öğrencileri ve okulu adına teşekkürlerini içeren bir konuşma yaptı. Kılıç, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında yapılan çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.