Çorum’un Laçin Kuyumcu köyünde açılan Armut Yetiştiriciliği ve Gökgözler köyünde açılan Süt Sığırcılığı Kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek Laçin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üretimi yaptırılan kızılca armudu fidanları düzenlenen törenle dağıtıldı.
Kuyumcu Köyü İlkokulunda yapılan törene Laçin Kaymakamı Hasan Taş,  İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz E. Elfaz Ermiş, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, ilçe kurum amirleri ve çok sayıda üretici katıldı.
Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, “Laçin’de açtığımız kursumuzda başarılı olan ve bahçe kurmayı taahhüt eden üreticilerimize İl Özel İdaremizin desteğiyle aldığımız fidanlarımızı teslim ediyoruz. 
Her zaman üretime katkı sağlayan ve üretmek için emek veren kişilere destek verdiğimizi hatırlatmak istiyorum. 
Kuyumcu Köyü Çorum’ da kirazı ve Kızılca Armudu ile meşhur olan bir köyümüz, ayrıca meyvecilik konusunda potansiyeli olan bir yer. Kuyumcu’ da meyveciliği daha ileriye taşımak için burada organik tarım konusunda da çalışmalarda bulunulması için arkadaşlarımızda eğitimler düzenleyecekler. Ürettiğimiz ürünleri organik hale getirebilirsek sağlıklı ürün üretmiş ve daha fazla iyi fiyatlara ürün satarak daha fazla gelir elde etmiş oluruz. Bizlere destek veren ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlginizden dolayı siz değerli üreticilerimize saygılarımı sunarak, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları ve armut fidanları dağıtıldı.