Çorum’un Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından “Yüreğim Laçin’de kaldı’ konulu ebru sergisi açıldı.
Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin Hibe programı kapsamında desteklediği LAKEM Projesi kapsamında düzenlediği ebru kursunun “Yüreğim Laçin’de Kaldı’ tanıtım sergisi AHL Park’ta yoğun bir katılımla açıldı.
Açılışa, İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, Ak Parti Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ile birlikte davetliler katıldı.
Sergisinin açılışında konuşan Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Yöneticisi Muzaffer Çelik, “Ebru Sergimize hoş geldiniz. Diyarbakır Lice kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Dodurga ilçemizin Dikenli Köyünden Uzman j. Çavuş Ali Şirin’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun.
Bu şahadetlerin milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını ve terörün bir an önce sona erdirilmesi için mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize güç ve kuvvet vermesini Cenabı Allah’tan diliyorum.
Sergimizin Dünya Kadınlar Gününe denk gelmesi sevindirici bir durumdur. Bu vesile ile başta LAKEM kursiyerlerimizin ve bütün bayanların Kadınlar gününü kutluyorum.
LAKEM projemiz 20 Ekim 2016 tarihinde imzalanması ile yürütülmeye başlanmıştır.
Yaklaşık 116 bin Euro’luk projedir. Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi amacına yönelik 40 bayanın Ebru Sanatı ve Çini işlemeciliği Meslek Edindirme kurslarını kapsamaktadır.
2 Ocak 2017 tarihinde Ebru kursumuz başlamıştır. Nisan ayı başında da Çini İşlemeciliği kursumuz başlayacaktır. Ebru kursumuzda kağıt ve şal üzerine süsleme yapılmaktadır. Sergimize emeği geçen başta Kurs öğretmenimiz olmak üzere kursiyer bayan arkadaşlara teşekkür ediyor, çalışmalarımızın güzel sonuçlar doğurmasını Cenabı Allah’tan diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, AK Parti Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ile Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Muzaffer Çelik tarafından birlikte kesildi.
Sergide kursiyerlerin yaptığı ebru ve şallar sergilenirken, meraklılarına ücretsiz ebru yapımı da gösteriliyor. Sergi 20 Mart’a kadar açık kalacak.