Çorum'un Laçin ilçesinde KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursuna katılan 75 kursiyer belgelerini aldı.

KOSGEB ile Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından “Laçin'de Fırsat Var” ve “Lakem” projeleri kapsamında yapılan protokol çerçevesinde, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu düzenlendi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu, 30’ar kişilik 3 grup halinde, günde 8 saat toplam 12 gün üç etapta 32'şer saatlik olarak uygulandı.

Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bekir Özdemir'in verdiği bilgiye göre; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Eğitmeni Atilla Merzifonlu tarafından verilen kursa toplamda 90 kursiyer katıldı, 75 kursiyer eğitim sonunda başarılı olarak, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi belgelerini aldılar.

Proje kapsamında verilen KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi sonucunda kursiyerler sertifika ile kendi işyerlerini açabilme ve bunun için de devlet desteği alma fırsatını yakaladılar.

KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu ile 75 kursiyere işyeri, eleman, makine-ekipman, finansman vb kaynakları bir araya getirerek iş kurma ve kurduğu işletmeyi geliştirme bilgi becerilerine sahip olabilmeleri öğretildi, KOSGEB destekli hibe programlarına başvuru yapabilmelerine olanak sağlandı.