Anadolu Yayıncılar Derneği, 3'üncü Anadolu Medya Ödülleri Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törene; Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları İstanbul Milletvekilleri; Hayati Yazıcı, Ravza Kavakcı Kan, Erol Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödüle layık görülenleri tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı.

Demokrasilerde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve medyanın önemli bir yeri olduğunu söyleyen Yıldırım, Türkiye'nin gelişim ve demokrasi tarihinin sadece siyasi sistemin ve partilerin değişimiyle olmadığını, basın ve yayın dünyasının da bu değişim ve gelişmeye önemli katkıları olduğunu ifade etti.

15 Temmuz'da medya kuruluşlarının darbenin bastırılmasında hayati bir görev üstlendiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"O gece basın yayın kuruluşlarına, televizyonlara kimse bir şey demedi. Biz arayıp 'şöyle yayın yapın, böyle yayın yapın, darbe karşısında bir duruş sergileyin' demedik. Milletini, devletini, bayrağını, demokrasisini seven basın ve medya kuruluşları adeta o gece durumdan vazife çıkararak yayın yaptılar ve bu darbenin bastırılmasında hayati bir görev üstlendiler. Ben bu münasebetle o gece yaptığınız büyük işten dolayı bir kez daha bu vesileyle hepinizi kutluyorum, milletim adına, ülkem adına teşekkür ediyorum."

Türkiye'nin son 15 yılda bir çok alanda sağladığı ilerlemenin bilindiğine işaret eden Yıldırım, bu gelişmelerin aynı zamanda basın ve yayın sektörünün de içinde yer aldığı gelişmeler olduğunu belirtti.

Haber alma kaynakları ve medyanın her geçen gün çeşitlendiğini ve zenginleştiğini aktaran Yıldırım, bunun nedeninin iletişim alt yapısının gelişmesi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin demokrasi kültürünü geliştirmek adına gayret gösterdiklerini ve buna devam ettiklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mülki idarede, yerel yönetimlerde medya toplumun sesidir. Dolayısıyla medyaya sadece Ankara olarak, İstanbul olarak bakmıyoruz. Anadolu'nun her köşesinde vücudun kılcal damarları gibi oradaki yaşayan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve orada görev yapan yerel yöneticilerin iş ve işlemlerinin vatandaş adına izlenmesi, bir anlamda denetlenmesi görevini de Anadolu medyası yapıyor. Hep söylenen bir söz vardır. 'Demokrasi yerelden başlar', doğru, ulusal medya kadar ve hatta daha fazla yerel medyanın sesini, sözünü çok önemsiyoruz ve bununla ilgili de her türlü katkıyı, desteği vermeye çalışıyoruz."

Törende, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Yılın En iyi Anadolu Kanalı Ödülünü Kanal 58 Tv Yönetim Kurulu Başkanı Adem Erdağı’ya takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Uslu, ayrıca CNNTÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat, TRT 1’in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid’in başrol oyuncusu Bülent İnal ve Kanal 19 Yönetim Kurulu Başkanı Satılmış Bıçakçı ile bir süre sohbet etti.

Uydudan TR6 Televizyon Kanalının yeni yayın hayatına başladıklarını belirten Satılmış Bıçakçı’yı konu hakkında Uslu’ya bilgilerdi.

Uslu, Bıçakçı’ya yeni kanallarından dolayı hayırlı uğurlu olsun dedi.