Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri 27 Eylül Dünya Turizm Günü kapsamında Çorum Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti.

Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin bilgilerini artırmak ve Çorum ilinin tarihini yakından görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen geziye Turizm ve Otel İşletmeciliği programı Bölüm Başkan Vekili Öğr. Gör. Ahmet Aknar, Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz, Öğr. Gör. Ayhan Başçı, Öğr. Gör. Yusuf Ormankıran ve öğrenciler katıldı. Çorum Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Metin Çakar etkinlik boyunca öğrencilere eşlik ederek, Çorum ili ve müzedeki eserler hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, dünyada yaşanan bütün siyasi, askeri, ekonomik savaşlara ve kutuplaşmalara rağmen turizmin gelişmeye devam ettiğinin altını çizerek, turizmin sermayesinin tarihi, kültürel hazineler ve coğrafi güzellikler olduğunu belirtti.

Bu bağlamda Çorum'un da tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ciddi ve uzun soluklu politikalarla turizmden payına düşen hisseyi alabileceğini kaydeden Işık, Dünya Turizm günü münasebetiyle düzenlenen programda emeği geçen hocalara, katkılarından dolayı Çorum Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Metin Çakar'a teşekkür etti.