Her yıl 18-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Turizm potansiyelini artırmak, vatandaşlarda seyahat ve turizm bilincini oluşturmak amacıyla her yıl 18-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın 41. yılı, Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri Hürriyet Meydanı ve Pirbaba Çamlığı’nda açılan el sanatları sergileriyle başladı.
Hürriyet Meydanı’nda konuşlanan standın açılışında lise öğrencilerinin halk oyunları gösterisi vatandaşların beğenisine sunuldu.
Etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan da katıldı.
Stantlarda Çorum’un tarihine özgü hazırlanan ürünler satışa sunuldu. Lise öğrencileri tarafından hazırlanan halkoyunları gösterisi ise vatandaşlardan tam not aldı.
Öte yandan tüm hafta boyunca kutlama etkinlikleri de devam edecek. Kutlamalar kapsamında şehir merkezinde müzik dinletileri, halkoyunları gösterileri gerçekleştirilecek. İlçe, doğa ve tabiat parkı gezilerinin de yer aldığı kutlama etkinlikleri kapsamında il ve ilçe halk eğitim merkezleri kursiyerleri tarafından Çorum’un tarihine özgü ürünlerin yer aldığı stantlar da hafta boyunca açık kalacak.

“ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAĞIZ”
Açılan stantlar ve gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili bilgiler veren il Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, “Bugün burada sergilerin ve halkoyunları gösterileriyle kutlama programımıza başlıyoruz. Akşama kadar Gazi, İnönü, Bahabey Caddesi ve Sanat Sokağı’nda mini konserler ve halkoyunları gösterileri düzenlenecek. Yarın da yine Sanat Sokağı ve Hürriyet Parkı’nda da turizm yürüyüşleri, okullar tarafından hazırlanan etkinliklerimize devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde doğa yürüyüşleri, tabiat parkı gezileri, ilçe gezilerimiz gerçekleştirilecek” diye konuştu.

“YENİ PAZARLARI DENİYORUZ”
2016 yılında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’nin turizm konusunda büyük sorunlar yaşadığını belirten Arslan, “2016 yılında yaşanan olaylara rağmen dünyada turizm sıralamasında 6. sırada bulunuyoruz. Yeni pazarlara doğru bakanlığımız strateji geliştirmeye çalışıyor. Bu çerçevede Japonya, Hindistan, Çin, Güney Kore, Kuzey Afrika’ya yönelik yeni tanıtım çalışmaları devam ediyor.

“TURİZM EYLEM PLANI 2 AYA HAZIR”
Dünyada 1 milyar 250 milyon insanın seyahat ettiğini belirten Arslan, İl Stratejik Gelişim Eylem Planı doğrultusunda Turizm Eylem Planı’nı 2 ay içerisinde kamuoyuna sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Arslan, “Yılda 1 milyar 250 milyon insan seyahat ediyor. Bu büyük pastadan ülkemiz ve ilimizin hak ettiği değeri alabilmesi için ciddi gayretlerimiz var. İlimizin stratejik gelişim planı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma içerisinde turizm eylem planının çalışmasını yapıyoruz. 2 ay gibi bir süre sonra kamuoyuna eylem planını tartışmaya açacağız” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZI TURİZME SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM”
Çorum’un turizm açısından altın bir maden olduğunu dile getiren Arslan, Çorum halkını turizmine sahip çıkmaya davet etti. Arslan, “Çorum’un bir marka kent olduğunu, Hattuşa’nın büyük bir tarih olduğunu biliyoruz. Alacahöyük, Boğazkale, Şapinuva bizim büyük değerlerimizdir. Bu yerlerle ilgili de ciddi altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan fiziki çalışmalara devam ederken diğer taraftan da tanıtım çalışmaları, fuarlarla ilgili organizasyonlarımız da devam etmektedir. Halkımızı bu kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkmaya, müzelerimizi, ören yerlerimizi, doğamıza sahip çıkmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.