15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 43.Turizm haftası Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar, Kent Meydanı’nda Yöresel Ürünler ve El Sanatları sergisi, konser ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı alanda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcıları Recep Yüksel, Murat Çağrı Erdinç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, kurum müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve Vali Yardımcısı Recep Yüksel birer konuşma yaptı.

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Arslan, dünyada parlayan yıldızın kültür turizmi olduğunu, bütün özellikleriyle de Çorum’un bu parlayan yıldızdan payını alması için bu kültür turizmi pazarına geç kalmadan bu ürünlerini indirmesi gerektiğini söyledi.

Arslan, turizm altyapı hizmet birliğini bir an önce kurmak gerektiğini ifade etti.

Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise, Çorum’un Dünya Kültür Mirası listesine giren tarihi yerlere sahip olmasına rağmen yılda sadece 120 bin turisti misafir ediyor olmasının yeterli olmadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinliklerine destek veren kurum ve kişilere plaket takdim edildi.

Törende, Hitit Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu Çorum yöresi, Hacıbektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı ekibi semah gösterisi, Kafkas Kültür Derneği Halk Dansları ekibi de kendi yörelerine ait oyunları sahnelediler.

Törenin sonunda Kent Meydanı’ndaki kafeterya bölümünde il ve ilçe Halk Eğitim Merkezleri ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan el işi kurslarında eğitim gören kadınların eserleri sergilendi.