İl Genel Meclisi ilçelerde bulunan türbeleri araştıracak.

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları Halil İbrahim Kaya başkanlığında devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Alaca İl Genel Meclisi Üyesi Ali Sami Odabaş, Alaca ilçesinde bulunan Seyit Nizam Türbesi’nin çevre düzenlemesi yapılarak Çorum turizmine kazandırılması için yazılı bir önerge teklifinde bulundu.

Önerge hakkında bilgi veren Odabaş, vatandaşlar tarafından Seyit Nizam Türbesi’nin yoğun bir şekilde ziyaret edildiğini kaydederek, “Bu türbemizin çevre düzenlemesi, köy muhtarlığı ve vatandaşlarımız tarafından yapılmaktadır. Bizler İl Özel İdaresi olarak bu türbemizde güzel bir çevre düzenlemesi yaptığımız takdirde, ziyaretçi akını daha da çoğalacaktır. Bu sayede, Çorum’umuza yeni bir turizm alanı da kazandırmış olacağız” dedi.

Önerge üzerine söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise Çorum ve ilçelerine bağlı birçok köyde türbelerin bulunduğunu ifade ederek, ilçelerde bulunan bütün türbelerin araştırılmasının yapılması gerektiğini söyledi.

Türbe araştırmalarını ilk önce Alaca ilçesi ile başlayabileceklerini kaydeden Kaya, ileriki toplantılarda da ilçelerin büyüklüğüne göre gruplar halinde bir çalışma yapılabileceğini belirti.

İlgili önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından incelenmek üzere Turizm Komisyonu’na havale edildi.