Çorum Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kurulan Türk Sanat Müziği Korosu, klasik Türk müziği eserlerinden oluşan muhteşem bir repertuarla Bahar Konseri verdi. Konsere Çorum halkı büyük ilgi gösterdi.

Devlet Tiyatro Salonunda dün düzenlenen Bahar Konserine, Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve eşi Derya Yüksel, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kadim medeniyetlerin şehri güzel şehrimiz için ortaya koyulan her gayretin yanında olacağız. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz Türk Sanat Müziği Korosu bu akşamki konseri ile şehrimizin kültür ve sanat dünyasına önemli bir katkı sunmuştur. Koromuza her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi ifade ediyorum" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ömer Arslan ise “Bir sanat eseri ile karşılaşırsınız. Bu eser size o kadar çok şey anlatır ki saatlerce konuşsanız o eserin size anlattıklarını ifade edemezsiniz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz Türk Sanat Müziği Korosunun bu akşamki konseri adeta böyle bir esere benzemektedir. Bu eserin ortaya çıkmasında en büyük pay elbette Halil Özçelebi hocamıza aittir. Türk Sanat Müziğinde 60 yıla yakın emeği ile bu eserlerin müelliflerini yetiştirmiş ve bu gün bu eserler ortaya çıkmıştır. Şükranlarımızın bir ifadesi olarak bu çiçeği Müdürlüğümüz ve sizler adına kendisine takdim ediyorum. Aylar süren bir ön hazırlık sürecinden sonra bu muhteşem konserin mimarları olan başta Koro Şefimiz Selda Erdost Hanımefendiye, Koro ve Saz Heyetine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hiç şüphe yok bu konser güzel şehrimiz Çorum'un Kültür ve sanat ajandasında nadide bir sanat eseri olarak yerini almıştır. Elbette bir sanat eseri onun kıymetini bilen insanların sevgi ve teveccühü ile korunur ve sonraki nesillere aktarılır. Salonu dolduran sanatsever insanlarımızın coşkusu ve desteği bunun en güzel delilidir. Bu Konser "Çorumlu"nun Yaptığını Herkes Yapamaz" sloganımıza yakışır bir kalitede olmuştur.” şeklinde konuştu.

İki bölüm halinde dinleyicilere müzik ziyafeti yaşatan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü TSM Korosu’nun Bahar Konseri çiçek takdimi ile sona erdi.