Çorumlu karikatürist ve oyun yazarı Mustafa Arıkoğlu’nun yazdığı “Sefilcikler” isimli tiyatro oyunu, İstanbul’da seyircisiyle buluşuyor.
“Bir sahnesi, bir dekoru, gerçek bir oyuncusu bile olmayan bir tiyatro ekibi, Sefiller gibi bir oyunu çıkarmaya çalışırsa ne olur?“ konusunu işleyerek amatör tiyatroların sorularına dikkat çekmeye çalışan oyunun yönetmenliğini Murat Bulut yapacak.
22 Ekim Pazartesi gecesi, saat 20.00’de Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapılacak olan galaya, tiyatro dünyasının sevilen simaları da katılacak. Ares Organizasyon’a bağlı Anatolia Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği oyunun başrollerinde “Tatlı Kaçıklar, Sümela’nın Şifresi Temel, Emret Komutanım, Şefkat Tepe, Benim İçin Üzülme” gibi yapımlarla tanınan İsrafil Köse, Tevfik İnceoğlu, Hasan Fehmi Gökdeniz ve Hüseyin Taş var. Sefilcikler’in önemli rollerinden birinde ise Çorumlu tiyatro oyuncusu ve Mustafa Arıkoğlu’nun yakın arkadaşı Eren Şahin ter dökecek. Celal Örnek, Efsun Akkurt, Begüm Meriç ve Gizem Demirtürk de oyunda yer alacak olan diğer oyuncular...
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Mustafa Arıkoğlu, 3 ayrı oyununun provalarının devam ettiğini, bu oyunların Türkiye turnesine çıkmasının planlandığını ve Sefilcikler’le birlikte diğer oyunlarını da Çorum’da kendi memleketiyle buluşturmayı çok arzuladığını belirtti.
Oyunlarını sergileyen Anatolia Sanat Tiyatrosu ile çalışmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Arıkoğlu, bu oyunların haricinde Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu için Çanakkale temalı bir oyun ve Ahmet Çevik ile Deniz Oral’ın yer alacağı 2 kişilik bir komedi üzerinde çalıştığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Tiyatro, kültürel gelişmeyi sağlayan önemli araçlardan biridir… Ahlaki bir değeri sanatsal yoldan topluma aktarmanın en iyi kaynağıdır. Seyir zevki olan bir sanat olmakla birlikte aynı zamanda da etkili bir toplumsal uyarıcıdır. Doğruları gereksiz ayrıntılardan ayırarak, gülerek, oynayarak, hüzünlendirerek hedefine aktarır… 22 Ekim gecesi tüm Çorum halkını ve İstanbul’daki Çorumlu kardeşlerimizi Sefilcikler’i izlemeye davet ediyorum.”