Rize’de düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Kültür ve Sanat Yarışmasına katılan Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, Çorum’un gururu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Karadeniz Bölge Finali Rize ilinde gerçekleşti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Rize Gençlik Merkezi Gösteri Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Çorum başta olmak üzere Artvin, Tokat, Rize, Giresun, Bayburt, Karabük, Bartın, Düzce, Trabzon, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Ordu, Gümüşhane, Bolu, Amasya ve Samsun illeri katıldı.

Gençlerin, bilgiye ve sanata olan ilgilerinin artması amacıyla düzenlenen organizasyona 14-29 yaş arasındaki gençler katıldığı Karadeniz Bölge Finaline ilimizi temsilen ise Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi üyesi gençler katıldı.

18 ilin yer aldığı ‘Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses ve Özgün Yorumlama dalları ve 'Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği' dallarında ilimizi “Başımda Altın Tacım" türküsü ile temsil eden Tuğçe Karagöz, Karadeniz Bölgesi 1. olarak, 14 Mayıs 2018 tarihin de Ankara’da yapılacak Türkiye Finaline ilimizi temsilen katılmaya hak kazandı.

Diğer yandan 'Bir Şiir Bir Nefes' sloganıyla başlayan, "Anne ve Baba Sevgisi" temalı şiirlerin okunduğu gençlik merkezleri arası şiir okuma yarışmasında gençlik merkezi üyeleri, 14-17 Yaş Erkek Kategorisinde Karadeniz Bölgesi 1. olarak 15 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da yapılacak Türkiye Finaline Çorum'u temsilen katılacak.