Remiz İren’in kişisel resim sergisi 8 Mayıs’tan itibaren Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde ziyarete açılacak.

Konularını daha çok Anadolu coğrafyasında yaşayan kadınların yaşamına dair konulardan seçen İren, tuval üzerine yaptığı yağlı boya eserleriyle severlerin karşısına çıkacak. Remzi İren, ayrıca kendine has üslubu ile tuvale aktardığı İstanbul resimlerini ve son dönemlerde yaptığı güvercin temalı resimleri de sevenleriyle paylaşacak.

1943 Tokat doğumlu olan Remzi İren 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Desenleri bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Almanya’ya gitti ve iki yıla yakın Grafik Sanatlar ve Tekstil Desenleri üzerine çalışma yaptı. Remzi İren, daha çok Anadolu folklorundan, özellikle yöresel kadın başlıklarından kaynaklanan, Anadolu’nun çok farklı kültür zenginliğini gözler önüne sermekte, doğayı, kuşları ve denizi resimlerinde işlemiştir.

İren, 1979 yılında başladığı resim serüvenine aralıksız devam etmiştir. Ressam Remzi İren’in birçok özel koleksiyonlarda, kurum ve kuruluşlarda, Deniz Müzesi’nde, Çorum Belediyesi Sanat Müzesi’nde,Malezya Kraliyet Sarayı’nda eserleri bulunmaktadır.

Remzi İren’in resim sergisi 8 Mayıs Salı günü saat 14.30’da açılacak.