Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) tarafından düzenlenen geziler devam ediyor. Gezi ve fotoğraf severlerden oluşan kulüp üyeleri bu kez de Adıyaman, Elazığ ve Malatya’nın tarihi, kültürel ve önemli yerlerini gezerek, fotoğraflar çekti.

Kurulduğu 2006 yılından itibaren eğitim, gezi, sergi ve çeşitli faaliyetler gerçekleştiren ÇFK, dernekleştikten sonra faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok gezi düzenleyen ÇFK, son gezisini geçtiğimiz hafta sonu Adıyaman, Elazığ ve Malatya’ya gerçekleştirdi.

Cuma akşamı Çorum’dan hareket eden gezi ve fotoğraf severler, ilk olarak Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ndeki Nemrut Dağı’na çıktı. Dağın zirvesine çıkan dolambaçlı yoldan tırmanarak Torosları da içeren muhteşem manzarayı izleyen ve güneşin doğuşuna tanıklık eden grup, buradaki antik mezar, anıtsal heykel ve mimari kalıntıların fotoğrafını çekti.

Eski çağlarda dağın yamaçlarında hükümdarlık yapmış olan Kommagene Kralı I. Antiochos tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarının bulunduğu bölgede zaman geçiren ÇFK üyeleri, daha sonra Elazığ’a geçti. Burada Harput Kalesi, Kapalı Çarşı, Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi, Arap Baba Türbesi’ni ziyaret eden katılımcılar, akşam Malatya’da konakladıktan sonra ertesi gün de Türkiye’nin en güzel doğal yapılarından Levent Vadisi’ne gitti.

Burada düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali’ne de katılma fırsatı bulan grup, ardından Darende ilçesindeki Somuncu Baba Türbesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi’ni fotoğrafladıktan sonra Çorum’a döndü.