Çorum Kafkas Kültür Derneği, 50. yılını düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı. Kafkas Kültür Derneği 50. Yıl etkinlikleri kapsamında Orta Karadeniz Çerkes Gençlik Buluşmasını gerçekleştirdi.

Kafkas Kültür Derneği’nde gerçekleşen buluşmaya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hatice Nilüfer Kaya, Dernek üyeleri ve Çerkes gençleri katılım sağladı.

Orta Karadeniz Gençlik Buluşması’na Çorum’un yanı sıra Amasya, Samsun, Tokat, Kayseri ve Ankara illerinden gençler katıldı.

Gençlik buluşmasında Çerkes örf ve adetlerinin yaşatılması için çeşitli programlar düzenlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Nilüfer Kaya, Gençlik Komisyonu tarafından böyle bir gençlik buluşmasının gerçekleştirildiğini belirterek, bu buluşmanın amacının Orta Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Çerkes gençlerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Kafkas Kültür Derneği’nin Çorum’da kuruluşunun 50. Yılı olduğuna dikkat çeken Kaya, “50. Yılımızı yıl boyunca düzenleyeceğimiz çeşitli faaliyetlerle kutlayacağız. Bunun başlangıcını Orta Karadeniz Gençlik buluşmasıyla başlatmış bulunuyoruz” dedi.

KAF-DER’DE KURSLAR DEVAM EDİYOR

Dernek olarak kuruluş amaçlarının Çerkes adetlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğuna dikkat çeken Kafkas Derneği Başkanı Kaya, dernek bünyesinde halk oyunları, mızıka ve akordeon kursu, dil kursu gibi kurslar açarak gençlere yönelik hizmetler yaptıklarını söyledi. Bu kurslarla birlikte gençlere kültürlerini aşılamayı amaçladıklarını söyleyen Kaya, bu tür kursların önemine vurgu yaptı.