Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi ile Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği tarafından Muharrem ayı dolaysıyla aşure lokması dağıtıldı, ardından ise şükran cemi düzenlendi.

Deyişlerin okunduğu, semahların dönüldüğü, şiirlerin okunduğu etkinlikte, hep birlikte aşure çorbası ve lokma yenildi.

Aşure Günü’ne Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP’li Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, CHP eski İl Başkanları Gazi Özkubat, Osman Samsunlu, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen ve Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi, dedeler ve vatandaşlar katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda vakıf bahçesinde gerçekleştirilen aşure günü, bu sene havanın soğuk olması nedeniyle vakıf içerisindeki salonlarda yapıldı.

Muharrem Temiz’in de duaz-ı imamları ve deyişleriyle renk kattığı aşure gününde konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Nurettin Aksoy, “Yılda bir defa matem ayı Muharrem’de oruçlarımızı yerine getiririz sonra da lokmalarımızı yaparız” dedi.

“Aleviler olarak yolumuz, erkânımız İmam Hüseyin’in yoludur” diyen Aksoy, Kerbela’da yaşanan zalim ile mazlum arasındaki savaşın acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Kerbela’nın Aleviler için en büyük acı olduğunu kaydederek, “Bu acılar aynı zamanda karanlık ve aydınlığın savaşıdır. Yapılan savaşlar sonunda kazanan mazlumlar olmuştur” diye konuşan Aksoy, yeni acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in konuşmaların ardından Dedeler Nurettin Aksoy ve Şahin Polat’ın Aşure duasını okuması ile birlikte aşure ve lokma ikramlarının dağıtımına başlandı. Kazanlar dolusu aşurenin katılımcılara ikram edilmesiyle devam eden etkinlik, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu.

Akşam saatlerinde ise Vakıf binasında cem töreni yapıldı.